Cuma, Nisan 19, 2024

Steam için DualSense Desteği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

DualSense, PS5 oyun konsollarının en başarılı aksesuarlarından birisi. Buna aksesuar demek ne kadar doğru bilmiyorum ama konsolda oyun deneyiminizi çok daha iyi bir noktaya getirecek yeni bir kontrol cihazıyla karşı karşıyayız.

Ayarlanabilir tetiklerden tutun, yeni trackpad alanı, ergonomik yapısı gibi birçok artı var. Haliyle oyun deneyiminizi olumlu yönde etkileyeceği düşündüğümüz kontrol cihazının konsollar dışında da kullanılması mümkün. Öyle ki artık Steam desteği var.

DualSense artık Steam üzerinden desteklenecek

Steam için yayınlanan son beta sürümünde, PS5 kontrol cihazına destek verileceği duyuruldu. Şimdilik beta olarak gelen güncelleme sonrasında yeni kontrol cihazı desteklenecek ama ufak tefek sınırlamalar da olacak.

Mesela trackpad alanının kullanılmaması ya da ayarlanabilir tetik özelliğinin çalışmaması gibi eksik noktalar olacak.

Bunlar gelecek yeni güncellemelerle kapatılır mı emin değiliz ama platform, PS5’in yeni kontrol cihazına desteği vermiş oldu. Yani ilk adım atılmış oldu ve bundan sonrada diğer özelliklerin destekleneceği güncellemeler için umutluyuz.

DualSense

Şu an da PS5 kontrol cihazını Steam destekli bir şekilde kullanmak isteyenlerin beta profilini de yüklemesi gerektiğini hatırlatalım. Çünkü dediğimiz gibi şu an sadece beta olarak yayın yapıldı ve herkese açık güncelleme yok.

Belki beta sürüm bitene kadar değişiklikler de eklenmiş olur bunu kesin olarak söylemek mümkün olmayacak. Zamanla göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler