Çarşamba, Nisan 17, 2024

Steam, Kullanıcılarını Sevindirecek Yeni Bir Özellik Yayınladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık Steam üzerinden online olarak arkadaşlarınızla ‘Yerel Çok Oyunculu’ Oyunlar oynayabileceksiniz; Steam’in internet üzerinden yerel çok oyunculu oyunlar oynamanızı sağlayan yeni Remote Play Together isimli özelliği beta sürümünde kullanıma sunuldu. Özelliğin varlığı ilk olarak bu ayın başlarında rapor edildi ve dört çevrimiçi oyuncuya (Valve’a göre daha da ideal koşullarda) aynı odada oturuyormuş gibi yerel bir çok oyunculu oyuna katılma olanağı sağlıyor.

Bu özelliği kullanabilmeniz için Steam Client Beta programına katılmanız gerekiyor. Beta Programına kaydolduktan sonra, özelliğe uyum sağlayan yerel çok oyunculu oyunlarda Steam arkadaş listenizde “Birlikte Uzaktan Oyna” seçeneğini bulacaksınız.

Özellik ile gelen yenilikler neler?

Arkadaşlarınız bu özellik sayesinde sizin oturumunuza bağlandıktan sonra, oyun her oyuncunun kumandası doğrudan sizin bilgisayarınıza takılıymış gibi hareket eder. Valve’nin demecine göre; klavye ve farenin kontrolünü oturumunuzdaki insanlar ile paylaşmak mümkün.

86814d54 fortnite 4129124 1920

Oyunun yalnızca bir kişide olması yeterli

İlginç bir şekilde, Remote Play Together özelliği yalnızca ev sahibinin akışa tabi olan oyuna sahip olmasını gerektiriyor, bu da bir grup arkadaşın çevrimiçi çok oyunculu oyuncuyu zaten desteklese bile yeni bir oyun deneyebilmesi için ucuz bir yol haline getirebilir. Özellik aynı zamanda çapraz platformdur, böylelikle bir Windows 10 yüklü makinesinde çalışan bir oyunu Mac veya Linux kullanan arkadaşlarınıza kolaylıkla aktarabilirsiniz.

Valve tarafından yapılan açıklamada özelliğin Android ve iOS platformunda çalıştığını fakat henüz bugün bu platformlara gelmeyeceğini belirtti.

Remote Play Together’ın dezavantajı, ağ gecikmesinin ev sahibine rekabetçi oyunlarda hafif bir avantaj sağlıyor, ancak Valve’ın herkesin iyi bir bağlantısı olduğunda sadece “küçük” bir faktör olacağını söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler