Cumartesi, Nisan 20, 2024

Steam Serverleri An İtibari İle Yine Çöktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam kullanıcıları an itibari ile platforma erişemediği gibi, oyun severler sosyal medya üzerinden şikayetlerini paylaşmaya başladı. Anlık milyonlarca kullanıcıya ulaşan Steam son zamanlarda sık sık çöküntü yaşıyor. Peki Steam‘ın çökme sebebi ne ? gelin hep birlikte yakından bakalım.

Steam Neden Sürekli Çöküyor ?

Steam gibi büyük platformlar oyuncuların isteklerine yetişebilmek için 7/24 aktif kalmak durumundadır. Serverlarda bakımlar gerçekleştirilirken hiçbir kesinti yaşanmadan ve kullanıcılar bakım zamanını hissetmeden çalışmalar tamamlanır. Ancak bazen Steam serverleri yoğun istek taleplerine karşı koyamayabiliyorlar. Sonuçta milyonlarca kullanıcı anlık olarak çevrim içi oyun oynuyorlar. Bu kadar kullanıcıyı bir arada sürekli sorunsuz tutabilmek ne yazık ki her yiğidin harcı değil.

O yüzden son zamanlarda Steam serverlerinin çökmesinin en büyük sebebi artan taleplere yetemiyor olması. Aşağıdaki server grafiğine baktığınız zaman serverlerin an itibari ile ulaşılamadığını görüyorsunuz.

steam serverleri coktu

Steam yakın zamanda server konusunda ufak değişikliklere gidecek. Bunu dünya geneline vuracak olursanız her bireyin ve her ailenin evinde bulunan bilgisayarların %84’ünde Steam platformu yüklü. O yüzden böylesine devasa bir platformun artık server konusunda daha da büyümesi şart. Tıpkı Google ekibinin 2012 yılında serverlerini büyütmek için gerçekleştirmiş olduğu yatırımlar gibi.

Şuanda kısa süre içerisinde açılması beklenen Steam serverları için artık bu tür gidip gelmeler normal hocalar. Gerek server bakımları, gerek ihtiyaçların karşılanamaması durumlarında serverların çökmesi beklenen durumlar arasında.

Güncelleme: Şuanda Steam serverlerine erişim sağlandı hocalar. Yaklaşık olarak 14 dakikalık bir erişim probleminden sonra şuanda sorunsuz bağlanabiliyorsunuz. Ancak oyunlarda takılmalar ve sorunlar yaşanabilir. O yüzden bir müddet oyunlara girmemenizi tavsiye ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler