Çarşamba, Nisan 24, 2024

Steam Türkiye Alan Adından Dolayı Sıkıntıda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam denildiği zaman aklınıza ne geliyor ? Tabii ki dünya genelinde faaliyet gösteren Gabe Newell’ın sahibi olduğu oyun platformu. Aksini düşünen varsa zaten oyuncu değildir herhalde. Neyse, Steam Türkiye tarafında ise olaylar çok karıştı. Gelin nedenine yakından bir göz atalım.

Steam Türkiye Araştırma Firması derken ?

Başlığı görünce şaşırabilirsiniz. Ancak gerçek şu ki, Steam Türkiye denildiğinde aklımıza oyun platformu değil, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi adlı bir firmanın internet sitesi geliyor. Kendileri steam.com.tr olarak çalışmalarını yaptığı için, orjinal Steam ile yolları bu tarafta kesişmiş durumda.

Sitelerine girdiğimizde ‘web sitemiz yenileniyor’ ibaresi ile karşılaştıktan sonra ‘çok kısa bir zaman sonra yeniden sizlerle olacağız’ mesajı görülüyor. Türkiye’de araştırma üzerine faaliyet gösteren bu firma orjinal Steam ile alakasız olsa da yolları kesişmiş durumda.

steam turkiye arastirma merkezi

Steam yetkilileri tarafından Türkiye’deki bu araştırma merkezine bir bildirimde bulunulmamış. Ancak pek çok kullanıcı bu firmayı şikayet platformlarına şikayet ediyor ve hatta firmanın sahibini bularak cep telefonundan arandığı bile iddia ediliyor. Açıkçası şimdiye kadar biz de böyle bir araştırma merkezinin olduğunu düşünmemiştik.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler