Cumartesi, Nisan 20, 2024

Suyun altında 1 yıl kalan iPhone tekrar çalıştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonları günümüzde yanımızdan hiç ayırmazken, bazen talihsiz kazalara tanık olarak telefonlarımızın başlarına çeşitli olaylar gelebiliyor. Son yaşanan örnek ise ABD’nin Pensilvanya Eyaleti’nde gerçekleşti. Göle düşen bir iPhone 4 tam 1 yıl sonra tekrar çalıştı.

1 yıl gölde kalan iPhone nasıl çalıştı ?

Michael Guntrum adında bir balıkçı 2015 yılında Kyle gölünde iPhone 4 marka cihazını göle düşürdü. Ufak bir aramanın ardından telefonun çıkartılamayacağını anladıktan sonra üzerine bir bardak soğuk su içen Guntrum sonrasında telefonu tamamen unuttu. Ancak aradan tam 1 sene geçti ve Eylül ayında göl kuruyarak dibe çöken ne var ne yok her şey ortaya çıkmaya başladı. Daniel Kalgren isimli kişi  de bu göl yüzeyinde dedektör ile arama yaparken tesadüfen metal dedektörü iPhone 4‘ü buldu.

suyun-altinda-kala-iphone
Ardından iPhone 4‘ü 1 gün pirince yatıran Kalgren, ertesi gün cihazı şarja takarak denemek istedi. Sonrasında ise mucize bir şekilde iPhone 4‘ün çalıştığı belirtildi. Sonrasında ise telefonun asıl sahibi olan Michael Guntrum’a giden Kalgren, telefonu sahibine teslim etti ve şaşkınlığını gizleyemedi.

suyun-altinda-kala-iphone-2

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler