Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tam Dört Kameralı Samsung Galaxy A9 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun süreli sızıntı ve dedikoduların ardından yeni Samsung Galaxy A9 duyuruldu. Hem de şimdiye kadar bildiğimiz ve gördüğümüz akıllı telefonların aksine tam dört kameraya sahip bir şekilde geldi. Açıkçası “bir akıllı telefonda bu kadar kamera ne işe yarayacak?” hissiyatına başlangıçta kapılsanız da, detayları gördükten sonra Samsung‘un iyi bir işçilik çıkarttığını fazlası ile test etmiş oluyorsunuz.

Amiral gemisi cihazlardan sonra Galaxy A9 oldukça etkili ve tasarımsal açıdan da son kullanıcıları kendisine bağlıyor. Orta sınıf bir akıllı telefon için de oldukça iyi hazırlandığının altını çizmek gerekiyor. Peki yeni Samsung Galaxy A9 kullanıcılara ne gibi özellikler sunuyor yakından bir inceleyelim.

Tasarım ve Ekran

Şuanda Galaxy A9‘un içerisinde Samsung‘un en üst seviye akıllı telefonlarında yer alan Infinity ekran yer alıyor. Aynı zamanda 2248 x 1080 px çözünürlükte Super AMOLED ile birlikte geliyor. Ekran boyutu çapraz olarak 6.3 inç olurken, Galaxy S9+ modelinden daha büyük olduğunu belirtelim.

Samsung gerçekten bu cihaza iyi hazırlanmış ve etkileyici özelliklere sahip. Zira bu cihazı en ilginç kılan kısmını başlıkta da belirttik. Tam “dört adet” kameraya sahip.

Galaxy A9 Dort Kamera

Performans ve Teknik Detaylar

Performans bazında cihaz 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile birlikte geliyor. Gücünü ise Qualcomm Snapdragon 600 AIE yonga setinden alırken, Samsung bellek ünitesinde değişikliğe giderek farklı ülkelere farklı depolama ve RAM versiyonlarını sunacak. Mesela Türkiye’de sadece 6 GB modeli bulunurken, ABD’de 8 GB modeli satın alınabilecek. Henüz bu uygulamanın hangi ülkelerde olacağı konusunda açıklama bulunmuyor.

Ayrıca isterseniz microSD kart desteği ile Galaxy A9‘u 512 GB’a kadar yükseltebiliyorsunuz. Bu kadar depolama alanına ihtiyacınız var mı bilmiyorum ama, bence gerek yok.

Kamera Performansı

Galaxy A9‘u en cazip kılan detaya geldik ve bir akıllı telefonda ilk kez dört adet kamera görüyoruz. Ön tarafta 24 MP çözünürlüğe sahip Selfie kamerası yer alırken, arka taraf tüm sihrin gerçekleştiği yer olarak nitelendiriliyor. Birincil kamera 24 MP RGB sensör görevi üstlenirken, görüntü kalitesini kaybetmeden çekim yapabilmek için 2x kayıpsız zoom fonksiyonu sağlayabilen 10 MP Telefoto kamera ile birleştirilmiş.

Diğer kameralar ise çekimde arka plan netliğini ve nesneleri ön plana çıkartacak şekilde diğer kameralardan aldığı bilgiyi kendisine işleyerek 8 MP 120 derecelik ultra geniş açılı lensine iletiyor. Son olarak da Bokeh efekti ile görüntü yakalamak için dördüncü kamera devreye girerek 5 MP değerinde derinlik algılama sensörü olarak çalışıyor.

Yani anlayacağınız burada dört kamera da birbirinden bağımsız çalışarak ayrı ayrı görevler üstleniyor. Sonucunda ise tek bir kameradan çok iyi fotoğraflar alabilmenize imkan sağlıyor.

Galaxy A9 Dort Kamera 003

Yazılım ve Batarya

Samsung Galaxy A9 içerisinde 3800 mAh batarya ile birlikte geliyor. Batarya ömrünü uzun tutabilmek adına şirket kendisinin özel UI’sini kullanıyor. Orta sınıftaki telefonlarda premium amiral gemisi özellikleri ile gelen bu cihaz, yakın zaman içerisinde de Android 9 Pie‘ye yükseltilecek. Şuanda ise Android 8.0 Oreo güncellemesi ile çalışıyor. Şarj tarafında ise USB Type-C kullanıyor.

Galaxy A9 Dort Kamera 004

Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik

Samsung Galaxy A9 Kasım ayından itibaren belirlenen ülkelerde satışa çıkacağı gibi, cihazı Türkiye’de de çeşitli e-ticaret sitelerinde görebileceğiz. Fakat fiyatlandırma konusunda henüz Samsung tarafından gelen net bir bilgi bulunmuyor. İşin biraz daha detayına inecek olursak, orta sınıf değerinde nitelendirilen bu yeni amiral geminin dört kamerası ile birlikte geliyor olması fiyat konusunda da bütçeleri zorlayacak gibi duruyor.

Samsung yeni Galaxy A9‘u piyasaya Siyah, Mavi ve Pembe renk seçenekleri ile birlikte sunacak. Biz de fiyatlandırma konusunda bilgiler gelmeye başladığı andan itibaren konuyu güncellemeye devam edeceğiz.

Galaxy A9 Ozellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler