Cumartesi, Nisan 20, 2024

“Tank Nasıl Durdurulur” Araması Google’da Trend Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin 15 Temmuz gecesi yaşamış olduğu darbe girişiminden sonra, Türk halkı sokaklara çıkıp direnerek direniş gösterdi ve demokrasi kazandı. Ardından halk sokaklarda direnirken tankların önüne yatarak büyük bir destan yazmıştı. Türkiye’yi ele geçirmek istenirken, sokaklarda halk terör yandaşlarını geri püskürterek girişimi başarısız kılmıştı. 15 Temmuz gününden bugüne kadar Google’da ise “tank nasıl durdurulur ?” araması trend oldu.

Tank Nasıl Durdurulur ?

Olay burada tabii ki işin teknolojik yönü. Arama motoru Google, anlık olarak trend kelimeleri takip ettiği için, Türk halkı 15 Temmuz tarihinde darbeye dur demek için kahramanlık sergileyerek bazı aramaları Google‘da çok fazla arattı. Kara geceden en çok göze çarpan arama ise “tank nasıl durdurulur ?” araması oldu.

Arama motoru Google’a direkt olarak “Tank” yazdığınızda “tank nasıl durdurulur ?” önerisi otomatik olarak çıkıyordu. Google ise bu aramayı trende göre çıkartmakta olduğu gibi, daha sonradan kelimeleri geri düşürebiliyor.

tank-nasil-durdurulur-aramasi
En Çok Aramayı Konya Yaptı

Google’ın servisi olan Google Trends grafiğine baktığımızda müthiş bir artış görünürken. Aramanın en fazla yapıldığı iller arasında Konya, Kayseri, İstanbul, Ankara ve Bursa ön plana çıkıyor. Yukarıdaki grafikte gördüğünüz detaylara bakacak olursanız, illerin karşısında yer alan rakamlar aramanın ne kadar fazla yapıldığını gösteriyor.

Google’a sadece “tank” yazdığınız zaman direkt olarak ilk öneri “tank nasıl durdurulur” olarak karşımıza çıkıyordu. Bu aramanın Google Trends servislerinde yer alıyor olması ise ülkece ne kadar kararlı ve istikrara sahip bir millet olduğumuzun altını çiziyor.

tank-nasil-durdurulur-google-trends

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler