Perşembe, Nisan 25, 2024

Televizyonun Zararları, Medya Dayatması!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her geçen gün teknoloji bir adım daha ilerliyor. İnsanoğlu her geçen günde yeni bir yenilik yapıyor. Bu yeniliklerin bizlere sağlamış olduğu faydaları saysak bitmez ancak zararları da bir hayli fazla. Bu konu her ne kadar eski zamanların konusu gibi dursa da aslında günümüz adına önemli bir konu olduğunu söyleyelim. Bu konunun önemli bir sebep olmasında ki nokta şu, televizyon artık bütün evlerde var ayrıca 2 veya daha fazla televizyona sahip olan aileler de var. Genel anlam da aile bireylerine baktığımız zaman çekirdek bir aileden söz edersek anne, baba ve çocuk. 

Şimdi buraya kadar hiç bir sorun yok gibi duruyor öyle değil mi? “yav ne olacak yetişkin olan adama, çocuklara da hiç bir şey olmaz çocuk kilidi var.” Gibi bir şey söylemiş olabilirsiniz veyahut etrafınız da bu cümleyi oldukça fazla duymuşsunuzdur. Bu konumda anlatmak istediğim televizyonlarda verilen kötü içerikler veya uygunsuz içeriklerin zararlı olduğunu anlatmak değil veya uzun süreli televizyon izlemenin zararlarını anlatmak da değil. Televizyon her ne kadar teknoloji anlamında önemli olsa da insan yaşamı içinde çok önemli. Peki neden önemli? Önemli derken iyi olarak değil kötü anlamda önemli. 

Televizyonun Zararları Medya Dayatması 1

Bu konumda anlatmak istediğim asıl ana fikir televizyonun nasıl kullanıldığı. Yine nasıl yani dediniz, biliyorum. Öncelik olarak televizyonda bir şeyler izleyebilmek için kanala ihtiyaç duyuyoruz.  Daha sonrasında izlemek istediğimiz türde kanalları açıyoruz. Her şey buraya kadar güzel, peki gerçekten televizyon izlemek mantıklı mı? Her kanalın kendisine göre çalışma şekli, planı ve vizyonu var. Bunu yıllardır iş olarak yapıyorlar. Bundan daha fazla para kazanmak isteyen ve izleyen insanların bir nevi beynini yıkıyorlar. Burada ki anlatmak istediğim asıl ana fikir de bu zaten. Medya dayatması!  

Biliyoruz ki son zamanlarda ülkeler arası dış politika da sıkıntılar yaşanıyor. Bu bir ilk değil zaten her zaman oluyor. Ancak bu gibi durumlardan yararlanmak isteyenler çıkarsa ne olur? Ortaya yalanlarla dolu küstah bir dayatma çıkar. Medya dayatmasından artık kısaca bahsederek sizleri aydınlatmak istiyorum. Biliyorsunuz ki ülkemizin güney doğusunda “Terörizm” olayları dönmektedir. Terör örgütleri ulaşmak istedikleri hedefe o ülkede yaşayan halka korku salarak yapmak istemeleridir. Yukarıda söylediğim gibi kanal sahipleri bu tür şeylerden daha fazla ilgi görecek ve daha fazla para kazanacağı için bu haberleri daha dikkat çekici ve gündem konusu yapacaktır ve yapmaktadır. Buraya kadar okuduğunuz kısımdan sonra 6 dakikalık kısa video ile sizleri baş başa bırakıyorum. 

Bu videoyu sıkılmadan sonuna kadar izlediyseniz tüm bu yazdıklarımı da anlamışsınız demektir. Neyin ne olduğunu bilmeden ona inanmamak ve araştırmak gerek. Her haberin gerçeklik payını olduğunu “gerçek” anlamıyla da  araştırmak gerek. Kendinizi bu konuda psikolojik olarak bitirmeyin ve sizde bu dayatmanın bir parçası olmayın. Bu medya dayatması her geçen gün artacak olsa da bundan arınmış bir kişi olduğunuz zaman hiç bir zaman dayatmaya maruz kalmaz ve bunun parçası olmazsınız, görüşmek üzere…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler