Salı, Nisan 16, 2024

Tenis Yeteneklerinizi Güçlendirecek Yapay Zekalı Robot

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her gün yeni bir yapay zeka ürünü fikrinin doğması ve birinin gerçekleşmesi ile birlikte dünya üzerinde insanlar kadar yetenekli olan ve bazı konularda onları geçen bir çok ürün ortaya çıkıyor. Japon asıllı bir firma olan Omron‘un Forpheus adlı bu yapay zekalı robotu ise bir tenis dahisi.

Her ne kadar Forpheus‘un öncesinde TrainerBot gibi tenis topu atma makineleri olsa da Forpheus gerçek bir rakibe karşı oynama hissini açık ve net bir şekilde oyuncuya sunacak bir şekilde tasarlanmış. İlk olarak 2014’te tanıtılan Forpheus tanıtımından bu yana büyük ilerlemeler kaydetmekle birlikte birçok yeni özellik de kazanmış. Güncellenmiş olan robot, geliştirilmiş yapay zekası vasıtasıyla topa yapılan vuruşları daha iyi tahmin edebilecek ve daha iyi vuruşlarla karşılıkta bulunabilecek.

 
Forpheus’un Guinness Rekorlar Kitabı‘na adını İlk Robot Masa Tenisi Öğretmeni olarak geçirmesi ise ününe ün kattı. Bu öğretmenin diğer tenis öğretmenlerine göre bir iyi yanı daha var. Asla motivasyonunuzu düşürmenize neden olmuyor ve bunun yanı sıra sizinle tam olarak size gereken seviyede oynuyor.

Robotun her iki yanında bir insanı 3 boyutu bir nesne gibi görmesini sağlamasına yardımcı olmak için iki kamera bulunuyor. Omron, makinenin topun hızını ve ilerleyeceği rotayı saniyenin 80’de 1’i kadar bir hızda algılayabildiğini ve bu sayede topun yörüngesini tahmin edebildiğini söylüyor.

Robotun orta kısmında ise yetenek seviyesini değerlendirmek için oyuncunun hareketlerini izleyen başka bir kamera yer alıyor. Yapay zeka, makinenin öğrenmesini kullanarak oyuncuyla ilişkili olarak topun yörüngesini analiz eder ve ardından rakibin yeteneklerini değerlendirir ve öğrencisine en iyi uyacak şekilde kendi oyun seviyesini ayarlar.

Son olarak bu rekor sahibi yapay zeka robotu için kurgulanmış olan bu senaryoda robotun gerçek hayatta ne gibi bir yer edinebileceğini görebilirsiniz.

 
Yazının sonuna gelmemle beraber eğer yapay zeka hakkında basit bir şeyler öğrenmek isterseniz Basit Bir Şekilde Yapay Zeka Olayına Giriş Yapın makalemizi de ziyaret edebilirsiniz.
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler