Cuma, Mart 29, 2024

TikTok, Beyaz Sarayı Mahkemeye Veriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rus medya şirketi Reuters tarafından elde edinilen bilgilere göre TikTok, Donald Trump’ın hali hazırda üzerinde durduğu ByteDance yasaklarını Amerika Birleşik Devletleri operasyonlarında uygulamayı vazgeçirmeye zorlamak için ABD Hükümetini mahkemeye çıkarmaya hazırlandığını bildirdi.

ByteDane, Uluslararası Acil Durum Ekonomik Güçler Yasasını kullanan 6 Ağustos’taki orijinal icra emrinin şirketi yargı sürecinden mahrum ettiğini iddia ediyor. Reuter kaynakları, ByteDance’in ulusal güvenlik tehdidi olarak sınıflandırılmasına da meydan okuyacağını söylüyor.

Dava, şirketin satılma sürecini etkilemeyecek

Bildiğiniz üzere Donald Trump, eğer TikTok uygulamasının Amerika Birleşik Devletleri kısmının tamamanı Microsoft yada başka bir Amerika Birleşik Devletleri şirketine satar ise uygulamanın yasaktan muaf olacağını söylemişti. Ancak, henüz adli incelemeye tabi olmayan ikinci bir 14 Ağustos icra emriyle ilgili olduğu için, dava şirketin zorla satışını engellemeyecek.

Microsoft, Tiktok’un bir kısmının veya tamamının satın alınmasında şu anda ilk sırada yer alıyor, ancak diğer yarışmacılar arasında Twitter ve Oracle var. TikTok’un hangi şirkete satılacağı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler