Cuma, Nisan 19, 2024

TikTok, Terör Propagandası Yapan Hesapları Kapattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Wall Street Journal, IŞİD propagandacılarının sosyal medya uygulaması olan TikTok’u bir işe alma aracı olarak kullanmaya çalıştıklarını bildirdi. Sosyal medya izleme ajansı Storyful’un yakın tarihte IŞİD ile ilgili yaklaşık iki düzine hesap tespit ettiğini ve bunların hepsinin de o tarihten bu yana kaldırıldığını belirtti. Hesaplar, IŞİD Marşları, cesetler ve IŞİD savaşçılarının görüntülerinin yer aldığı takipçileri toplama ve terör örgütüne desteği artırmayı amaçlayan videolar yayınladı.

image

Terör örgütünün TikTok platformunda ne kadar büyü bir varlığı olduğu henüz belirlenmedi. Terör propagandası sosyal medya platformları için yıllardır süren bir konudur. Facebook ve Google gibi şirketler, çevrimiçi algılandığında otomatik olarak kaldırılabilen bilinen terörist görüntülerinin veritabanını paylaştı.

facebook 1657

Ayrıca, geçici olarak platformlarında bile izin vermek için çeşitli davalarla karşı karşıya kaldılar (ve kazandılar). Facebook Eylül ayında yaptığı açıklamada, son iki yıl içerisinde 26 milyondan fazla küresel terör propagandasının kaldrıldığını belirtti.

isis tiktok spread propaganda

Storyful’un tanımladığı hesaplar da nispeten küçük görünüyor. Journal, bir videoyu 68 beğeni ve bazı hesaplardan yaklaşık 1.000 takipçiye sahip olarak tanımlıyor; Storyful, bunun hesapların popülaritesinin tipik bir parçası olup olmadığını veya bunların TikTok’ta buldukları ilk hesaplar olup olmadığını henüz doğrulamadı.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler