Cumartesi, Nisan 20, 2024

Trump’tan Gitmeden Önce Son Gol: Huawei’ye İşlemci Yasağı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yönetiminin bitmesine sadece birkaç gün kala Trump yönetimi, içerisinde Intel de dahil olmak üzere tedarikçilere Mayıs 2019’da Amerika Birleşik Devletleri Kuruluşları kara listesinde yer alan Huawei’ye teknoloji ürünleri sağlama lisansını reddetmeyi planladıklarını bildirdi.

Şirket, o dönemden beri ihracat kısıtlamaları ile karşı karşıya kaldı ve sonuçta Honor markalı akıllı telefonlarının satışıyla sonuçlandı. Huawei daha önce akıllı telefon pazar payı açısından Samsung’un ardından ikinci sırada yer almıştı. Bu eylemin, Çinli teknoloji şirketlerinin yükselişini sınırlamaya çalışan ve onları Çin hükümetinin ajanları olmakla ve ulusal güvenlik riskleriyle suçlayan mevcut yönetimin sonuncusu olması bekleniyor.

trump tan geri adim huawei nin abd urunlerini 12194338 amp
Trump'tan Gitmeden Önce Son Gol: Huawei'ye İşlemci Yasağı 2

Semiconductor Industry Association’dan Reuters tarafından görülen bir e-posta, Cuma günü Ticaret Departmanının “Huawei’ye ihracat için önemli sayıda lisans talebini reddetme ve önceden verilmiş en az bir lisansı iptal etme niyetinde” olduğunu söyledi. Bildirildiğine göre, flaş depolama satışı da dahil olmak üzere dört şirketten sekiz adede kadar lisans iptal edildi ve Huawei ile şu anda kısıtlamalara bağlı olarak 280 milyar dolara kadar ticaret yapıldı.

Yeni yönetimde bu kısıtlamaların devam edip etmeyeceği henüz belli değil ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından Seçilmiş Başkan Joe Biden’in son dört yıl içerisinde Başkan Donald Trump’ın gerçekleştirdiği eylemlerinin çoğunu tersine çevirmeyi planladığı bildiriliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler