Cumartesi, Nisan 20, 2024

Trump’tan Huawei’ye Bir Şok Dalgası Daha!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerikan başkanı Donald Trump’ın söylemleri ve suçlamaları üzerine, Çin merkezli Huawei şirketine ambargo uygulanmaya başlanmıştı. Trump’ın yaptığı yeni açıklamaya göre ambargo bitmedi ve 2021’in Mayıs ayına kadar uzatıldı.

Huawei, siber casusluk suçlamaları nedeniyle bir çok Amerikan şirketi tarafından dışlandı. Amerika ve Çin devletleri arasında yaşanan olayların da Huawei’ye olan ambargo ile doğrudan ilişkisi olduğu bir gerçek. Sadece Huawei değil, yine aynı şekilde Çin merkezli ZTE şirketi de ambargo dahilinde.

ZTE Service center

Ambargodan kaynaklı olarak Huawei, Google Mobile Services (GMS)’i kullanamıyor. Huawei ise buna alternatif olarak Huawei Mobile Services’i kullanmaya başladı. Google Play Store’a alternatif olarak ise AppGallery hizmeti devreye sokulmuştu.

AppGallery, 170 farklı ülkeye hizmet veren ve aylık 450 milyondan fazla kullanıcıya hizmet sağlayan bir sistem. Huawei Cihazları Başkanı Yu Chengdong ise Google hizmetlerini tekrar kullanmak istemediklerini ve alternatif hizmetler geliştirdiklerini söylemişti.

Huawei Logo Vector Symbol Free Download 768x391 1

Bu ambargo devam edecek ve sonuçları kullanıcıları da etkileyecek gibi duruyor. Huawei şirketinin Çin devletine istihbarat sağladığı konusunda çok ciddi kanıtlar da var. Neler olacağını gelecek dönemde, birlikte göreceğiz.

Konu hakkında görüşlerinizi yorum kısmına bekliyorum.

#EvdeKalTürkiye

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler