Çarşamba, Nisan 17, 2024

Türk yapımı Korku Hastanesi oyunu Steam Greenlight’ta

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk yapımı oyun serilerimize kaldığımız yerden devam ederken, Korku Hastanesi adında yeni bir yapıt karşımıza çıktı. Aslında oyunu ilk olarak GameX etkinliğinde görmüş ve stantlarına uğramıştık. Şimdi ise toplamda 30 saate yakın oynama süresi olan bu çılgın oyuna yakından göz atıyoruz.

Başlıkta Steam Greenlight gördük dikkat ederseniz. Oyuna geçmeden önce hemen bu yeşil ışığın ne olduğunu açıklamak isterim; Zira daha önceden de pek çok Türk yapımı oyunu sizlerle paylaşmış ve desteklemiştik. Bu zaten boynumuzun borcu olacak her zaman. Greenlight olayı ise Steam‘da destek görmüş ve “oyun satışa çıkartılabilir” ve “hazırlanabilir” anlamı taşıyor. Yani bu ibareyi yakalayan firma ve kuruluşlar artık ön hazırlıklarını bitirip, son hazırlıklarına geçmesi gerekiyor.

korku hastanesi 002
Bir de Steam’da oyunlara Greenlight yaktırmamak isteyen troll topluluk var. Onlara da buradan seslenmek istiyorum; bu şekilde yaparak onların önünü kesmiş olmuyorsunuz. Çünkü Steam hayır oylarına bakmıyor. Belli bir evet oranını yakalamasına bakıyor. Siz hayır verseniz bile, sizin yerinize evet verecek birisi bulunur evelallah.

Gelelim Türk yapımı korku oyunumuz olan Korku Hastanesi‘ne. Oyun adından da anlaşılacağı üzere bir hastanede geçiyor arkadaşlar. Fakat karakterimiz bir akıl hastası ve aslında onun aklının içerisindekileri yaşıyoruz oyunda. Hikayesi de var; karakterimiz eşini ve çocuğunu bir trafik kazasında kaybetmiş ve akli dengesini yitirmiş. Sonrasında ise yatırıldığı hastanede hem bilincini, hem de hafızasını kaybederek karakterimizin zihnindekileri yaşıyoruz. İyileşmemiz bizim elimizde fakat bunun için oyundaki sır perdesini aralamamız gerekiyor.

korku hastanesi 003
İlk bölümde oyuncularımız karakterin hafızasını geriye getirebilmek için toplamda 8 adet fotoğraf arıyor hastanede. Tabii ki bu fotoğrafları bulmak öyle kolay değil. Araştırırken pek çok korku sahnesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Pat diye önümüze çıkan zombi kılıklı dayılar sizi unutmadık. Sonrasında ise ilk bölümde tüm fotoğrafları toplayıp aile resmimizi ortaya çıkartıyoruz.

korku hastanesi
NP Oyun Stüdyosu tarafından geliştirilmiş olan Türk yapımı Korku Hastanesi oyunu hikaye anlamında da sağlam arkadaşlar. Fakat grafiklerin ilerleyen safhalarda geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Efekt olarak da bir sonraki aşamalarda çok daha profesyonel kurgular yapılabilir. Bunun için No:70, Fear ve Outlast’tan örnekler alınabilir. Ancak Steam’da Greenlight almak her yiğidin harcı değil. O yüzden ekibi de tebrik ediyoruz. Bu arada ekip demişken, oyun iki kişi tarafından geliştirildi ve kodlandı. Bunun da altını çizmek lazım.

korku hastanesi 004
Eğer Steam tarafında çıkmasını beklemek istemiyorsanız Android kullanıcıları için de beta sürecinde oynayabilmek mümkün. Hemen aşağıdaki uygulama linkinden oyunu telefonunuza indirerek test edebilir, bölümleri geçmeye başlayabilirsiniz. Arkadaşlarımızı geliştirmiş oldukları bu oyun için tebrik ediyoruz. Umarız çok daha güzel yerlerde kendilerini görür ve haberlerini duyurmaya devam ederiz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler