Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye’nin Doğu Bölgelerinde Kaçak Bitcoin Artışı Sürüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bitcoin artık insanların bir numaralı hedefi haline geldi. Dünya genelinde bu kadar çok kazandıran bir para birimi için de ülkemizde kaçak üretimler de artmaya başladı. Türkiye’nin doğu bölgelerinde yıllardır kanayan bir yara olan ve insanların haklarını yiyenler şimdi kaçak elektrikler ile Bitcoin üretimine başladı.

Bir Evin Harcadığı Elektrik Fabrika Tutarında

Şuanda Diyarbakır başta olmak üzere kaçak Bitcoin üretimi gerçekleştiren kişiler evlerinde kurmuş oldukları sistem ile bir ayda bir fabrikanın harcayabileceği tutarda elektriği kaçak olarak çekiyor. Bilirsiniz, ülkemizde yıllardır Doğu bölgelerde kaçak elektrik kullanımı çok yoğun olduğu için, bir türlü önlem alınamadığı gibi, şimdi de Bitcoin ile bu yöntem yaygınlaşmaya başladı.

Şuanda ülkemizde kaçak elektriğin en üst düzeyde olduğu Güney Doğu Anadolu bölgesi Bitcoin için elektriği adeta sömürüye çekmiş durumda. Yoğun elektrik kullanımı bu bölgede çok dikkat çektiği için ve çevredeki pek çok duyarlı vatandaşın Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (DEDAŞ) yaptığı şikayetler sonucunda ekipler bölgede denetime başladı.

Kaçak Bitcoin madenciliği yapıldığı tespit edilen 15 hanede neredeyse her bir hanenin ayda bir fabrika kadar elektrik tükettiği tespit edildi.

bitcoin diyarbakir kacak uretim 002

Uzaktan Okuma Sistemleri Devrede

Kaçak elektriğin nerede yoğunlaştığını tespit edebilmek adına DEDAŞ Saha Yönetim Direktörü olan Hasan Miroğlu 300 binin üzerinde aboneye uzaktan okuma sistemleri yerleştirdiklerini belirtti. Burada açık konuşmak lazım; Doğu bölgelerde kaçak elektrik yıllardır devam ederken, Batı bölgelerde ve diğer alanlarda insanlar her ay vergisini ve faturasını ödüyor. Arada oluşan açık ise insanlara vergi olarak tekrar faturalara yansıtılıyor.

Toplumda bu kaçak elektrik mevzularında şöyle bir tabir vardır: “Ben hakkımı helal etmiyorum kardeşim. Haram zıkkım olsun, çoluğundan çocuğundan çıksın.” bende bu tabire aynen katılıyorum hocalar. Diyecek o kadar çok şey var ki, buradan hepsini söyleyemiyorum ne yazık ki.

Aynı zamanda yine Doğu bölgelerden DEDAŞ‘a sürekli ihbar telefonları geldiği gibi, ne ara bu kadar sistemleri kurup Bitcoin işletmeye başladılar onu da gerçekten çok merak ediyorum. Neyse, umarız kısa sürede devletimiz gereken uygulamayı yaparak şu kaçak elektriği fırsata çevirenlere karşı bir önlem getirir diyelim ve konuyu noktalandıralım.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler