Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye’nin İlk Dijital Parası Turcoin’de Milyarlık Vurgun!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün geçmiyor ki güzide ülkemizde bir dolandırıcılık, soygunculuk haberi ile karşılaşmayalım. Çiftlik banktan sonra Türkiye’nin ilk dijital parası Turcoin‘de milyarlık vurgun gerçekleştirdi. Binlerce kişiyi dolandıran Hipper A.Ş. ve Turcoin yöneticileri firarda.

Son yıllarda kolay yoldan para kazanma vaatleri ile kurulan, bir noktaya kadar işleri güzel yürütüp risk algısını ortadan kaldıran şirketler birer birer vurgun yapıp kayıplara karışmaya başladı. En büyük örneğini ‘Çiftlik Bank’ ile yaşadığımız şu günlerde çiftlik bankı aratmayacak bir dolandırıcılık daha ortaya çıktı. Kıbrıs kökenli kurulan Hipper A.Ş. adı altında Türkiye’nin ilk dijital parası olarak lanse edilen Turcoin, yatırımcılarından topladığı paralar ile birlikte kayıplara karıştı.

Hipper A.Ş. şirketinin ortağı ve Turcoin markasının sahibi olan Anafis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya‘nın yurt dışına kaçtığı düşünülürken diğer ortaklara ulaşım sağlanamıyor. Ancak kendisine telefonla ulaşılan Sadun Kaya, diğer ortakların kendisini de kandırdığını ve hesabına 30 milyon TL yatırıp, kendisinden habersiz 400 milyon TL toplandığını belirtti. Bakanlığın denetimi ile paralel hesaplarının bloke edildiğini belirten Kaya, bu yüzden ödemelerde aksaklık olduğunu ancak olan bitenin kendisinden habersiz gerçekleştiğini belirtti.

Öte yandan şirketin Kocaeli’nde kurulan kripto para maden üretim tesislerini basan kullanıcılar eli boş olarak evlerine döndü zira şirketin sorumlularından hiç kimseye ulaşılamıyor. Telefon görüşmesinde yukarıdaki bilgileri veren Sadun Kaya ise yerini paylaşmak istemiyor. Sosyal medya ve savcılıklara ise şikayet yağmaya başlamış durumda. Çoğu kullanıcı kredi çekerek dahil olduğu sistemden ödeme alamadığı için mağdur durumda.

turcoin kazanc

Bitcoin‘e rakip olarak Turcoin adı ile piyasaya sunulan para biriminin arkasında Anafis ve Hipper isimli şirketler bulunuyor. Şirketler, 1500 TL ile yatırım yapan bir kişi aylık 250 TL kazanıyor ve yıllık olarak 2900 ile 3200 TL arasında sürekli bir gelir elde ediyor vaadi ile insanları sisteme çekmişler. Ancak kolay yoldan para kazanılamayacağı gerçeğini anlayamayan toplumumuz ne yazık ki yine mağdur durumda. Öte yandan Turcoin çalışanlarının, daha önce kapanan saadet zinciri olarak bilinen Nilfa ve benzeri sistemlerin elemanları olduğu ortaya çıkmıştı. 

Bakalım ilerleyen günlerde konu ile ilgili ne tür gelişmeler olacak, sizlerle paylaşacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Vay arkadaş. İnekleri sağ sağ bitmiyo. Ekmek alacak param yok desen bi kuruş vermezler, bide kısa yoldan voleyi vurmaya çalışırlar. İşte böylelerinin hazin sonu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler