Salı, Nisan 23, 2024

Turtle Beach, PC Aksesuar Üreticisi Roccat’ı Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD merkezli kulaklık üreticisi Turtle Beach, çevre birimi pazarında daha fazla yer almak için yaklaşık 19.2 milyon dolar karşılığında Almanya merkezli çevre birimleri üreticisi Roccat’ı satın aldığını duyurdu.

2006 yılında Hamburg, Almanya’da kurulan Roccat, özellikle kulaklık, fare ve klavye gibi yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı PC çevre birimleri üretip satmasıyla tanınıyordu. Turtle Beach bu satın alma ile beraber Avrupa pazarındaki konumunu dahada güçlendirmeyi hedefliyor.

Halka açık olan bir şirket olan Turtle Beach ayrıca geçtiğimiz gün 4. çeyrek ve 2018 yılındaki tam kazancını açıklamıştı. 4. çeyrek için net gelir, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %40 artış göstererek 111.3 milyon dolar olmayı başarmış. Bu arada geçen yılın geliri 2017’ye göre %93 artışla 149,1 milyon dolardan 287,4 milyon dolara yükseldi. 

Turtle Beach markası çoğunlukla kulaklık üretmesi ile biliniyor. Diğer çevre birimlerini de üretimini gerçekleştiriyor ancak o kadar popüler değiller. Bu sebeple firmanın Roccat’ı satın alması oldukça iyi bir karar gibi duruyor.

053211 roccat logo vertical 2015 str blk nobg

Her iki markanın da ayrı var olmaya devam edip etmeyeceği henüz belli değil. Bununla birlikte, hem Roccat hem de Turtle Beach ürünlerinin oyuncu topluluğu içindeki yüksek profilleri sebebiyle mevcut markalarını elinde tutmaları bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler