Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Twitch’e Erişim Engeli Geldi! Peki Neden?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya uygulamaları için denetimlerin sıkılaştığından söz etmiştik. En son Kick canlı yayın platformu için bu konuda önemli bir karar açıklanmıştı. Hafta içerisinde yapılan açıklamayla beraber Kick’e erişim engeli gelmişti. Şimdi ise Twitch’e erişim engeli geldiği ortaya çıktı.

Erişim engelinin nedeni ve ne zaman geçerli olduğu konusunda da bazı bilgiler var. Zira şu an siteye girmek istediğiniz zaman da giremiyorsunuz.

Twitch’e Neden Girilmiyor?

BTK üzerinden sorgulama yaptığınız zaman sitenin dün alınan kararla beraber erişime engellendiğini anlıyoruz.

Twitch’e erişim engeli

Erişim engelini aldıran ise yine Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü oldu. Zaten Kick için de erişim engeli kararı aldıran Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü olmuştu.

Gerekçe ise Kick üzerinden yapılan kumar paylaşımları ve canlı yayınları olarak gösterilmişti. Muhtemelen Twitch için de benzer bir nedenden dolayı erişim engeli kararına imza atıldı.

Twitch’e erişim engeli

Erişim engeli için resmi bir açıklama ya da duyuru gelmiş değil. BTK üzerinden kontrol ettiğimiz zaman karşımıza çıkan sorgu ekranını da hemen yazının içerisine ekliyoruz.

Twitch’e neden girilmiyor belli oldu ama Twitch bu konuda ne zaman ve nasıl bir açıklama yapacak onu henüz bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Şaka gibi 😀 Kumar yayını olduğu için engel getiriyorlar ama ne hikmetse milli piyangoda aynı şey :D? at yarışını falan bahsetmiyorum bile

  2. canlı yayında kumar oynayanları başlamak varken neden genel olarak yasak geliyor ki VPN ile yayın açan birçok Türk var VPN ile de yayını izleyen onca kişi. Hem kumar oynanıyor diye milli piyango yasak getirsin hem milli piyango kumar oynatsın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler