Cumartesi, Nisan 20, 2024

Twitter Pil Tasarrufu Sağlayan Karanlık Modu Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter CEO’su Jack Dorsey, yaptığı bir açıklamada kullanıcılara gerçek bir karanlık mod sunacağını ve bu modun batarya ömründe tasarruf yaratacağını belirtti.

Twitter’ın hali hazırda bir karanlık mod desteği mevcut ancak gelen tepkiler bu modun ne kadar karanlık olduğu noktasında tartışma yaratıyor. Bu tartışmalara katılan CEO Dorsey, mevcut karanlık modun gerçek olmadığını, siyahtan ziyade koyu mavi bir rengin kullanıldığını onayladı. CEO, aynı zamanda ekibin gerçek bir mod üzerinde çalıştığını da aktardı.

twitter pil tasarrufu sağlayan karanlık modu getiriyor 1

Gerçek siyah renk ne kadar önemli sorusuna da güncel OLED ekranlı telefonlar cevap veriyor. iPhone X serisi ve Android tarafında birçok cihazda kullanılan OLED ekranlar, siyah renklerde aydınlatmaları tamamen kapatarak gerçek bir siyah deneyimi sunuyor. Yani siyah renklerde ekran herhangi bir güç tüketimi yapmıyor

Ayrıca OLED ekranlarda kullanılan siyah modlarda kullanıcılar, göz yorgunluğu noktasında da oldukça verimli bir deneyim elde ediyor. Günümüzde de birçok uygulamada kullanılmaya başlanan karanlık modlar, OLED ekranların yaygınlaşması ile birlikte işletim sistemlerine kadar girmiş durumda.

Sonuç olarak yeni bir karanlık modun kullanılacağı bildirilen Twitter mobil uygulamaları için kesin bir tarih sunulmasa da, bu alanda çalışmaların sürdüğü biliniyor. Önümüzdeki aylarda yeni güncelleme ile bu özellik de kullanıcılarla buluşturulacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler