Çarşamba, Nisan 24, 2024

Twitter’a Grup Özelliği Geliyor: Twitter Community ile Tanışın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yılın başlarında Şubat ayında Twitter, yeni bir Süper Takip (Super Follow) özelliği üzerinde çalıştığını duyurduğunda, sosyal medya devi Facebook’un Gruplarına benzer bir şey olan Topluluk’u da duyurmuştu. Şimdi ise, bu yenilik hakkında bilinen her şeyi derliyoruz. Entegre edilecek olan özelliğin nasıl işleyeceği hala net değil. Twitter Topluluğu (Community), kullanıcıların bir grup insanla bir konu hakkında tweet oluşturmasına ve paylaşmasına izin verecek. Şubat ayında, araştırmacı Jane Manchun Wong, bu yaklaşan sektör ve Twitter etkinliğinin bir ekran görüntüsü hakkında paylaşım yaptı.

Wong tarafından paylaşılan bu ekran görüntüsünde, kullanıcıların bir paylaşım yaparken “Herkes”e veya “Crazy For Cats”, “Social Justice” ve “Plant Parents” gibi içerisinde bulundukları bir topluluk içerisinde paylaşım yapabilmelerini seçecekleri bir liste görünecek. Şirket, bilgi paylaşan, ürün satan, goygoy yapan insanlara güvendiğinden ve bu insanların Grup özelliğinin Facebook tarafında gerçekten popüler olduğunu gördüğünden platforma dahil etmeyi planlıyor.

twitter community 1 9to5mac
Twitter'a Grup Özelliği Geliyor: Twitter Community ile Tanışın! 2

Twitter, Süper Takip özelliğinin lansmanını henüz duyurmamış olsa da, araştırmacı Nima Owji, Twitter Community hakkında birkaç ayrıntı daha keşfetmeyi başardı. Bir tweet oluşturmaya başladığınızda, “Konuşmaya katılmadan önce Topluluk kurallarını kontrol edin”, yani bir grup oluştururken Facebook’ta olduğu gibi bazı kurallar koyabilirsiniz.

Twitter ayrıca Topluluk özelliğiyle diğer insanlarla etkileşim kurmak için muhtemelen iki farklı şekilde çalışıyor:

  • Ücretsiz Gruplar: herkesin katılabileceği, paylaşım yapabileceği ve bir grup oluşturabileceği;
  • Ücretli Gruplar: Yalnızca Süper Takip için ödeme yapan kişilerin katılabileceği, bir içerik oluşturucu tarafından hazırlanan özel içeriklerin olduğu gruplar

Ayrıca sızdırılan görüntülere dikkatlice bir göz atarsanız, içinde iki kişiyi temsil eden yeni bir simge de bulunuyor, bu, Twitter tarafından Şubat ayında paylaşılan bir ekran görüntüsünde de önizlenen yeni Topluluk sekmesi olacak. Super Follow hizmeti, kullanıcıların ayda 4,99 dolar ödeyerek içerik oluşturuculara destek olabilecekleri bir hizmet olacak.

Şubat ayında Twitter, Analist Günü’nde yeni özelliğin birkaç ekran görüntüsünü paylaştı. Ayrıcalıklar arasında “Destekçi rozeti, Yalnızca Abonelere Özel İçerikler, Özel içerik, Fırsatlar ve indirimler, Topluluk erişimi” bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler