Perşembe, Nisan 25, 2024

Twitter’ın Yeni Hissedarı Elon Musk

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk için sosyal ağ yönetim kuruluna “büyük bir değer” getireceğini söyledi.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk‘ın, Twitter’da yüzde 9,2’lik ‘pasif hisse’ satın aldıktan sonra, yönetim kuruluna atanacağı açıklandı.

Twitter CEO’su Parag Agrawal Salı günü Twitter’da yaptığı açıklamada, “Hem tutkulu bir destekçi hem de @Twitter’da ve yönetim kurulunda uzun vadede bizim daha güçlü olmamız için tam olarak ihtiyacımız olan hizmetin yoğun bir eleştirmeni. Hoş geldin Elon!” dedi.

Elon Musk Twitter

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan yasal düzenlemeye göre Elon Musk, yönetim kurulunda iki yıl görev yapacak ve bu süreçte şirketin hisselerinin %14,9’dan fazlasına sahip olamayacak.

Parag Agrawal , geçtiğimiz haftalarda Elon Musk‘ın yönetim kuruluna “büyük bir değer” getireceğine dair tweet attı. Elon Musk ise “Önümüzdeki aylarda Twitter‘da önemli iyileştirmeler yapmak için Parag & Twitter yönetim kurulu ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz!” yanıtını verdi.

Elon Musk’ın sosyal medya ile imtihanı

Elon Musk, Mart ayında sosyal medya sitesinden %9,2’lik bir hisse satın alarak sosyal ağın en büyük hissedarı oldu. The Wall Street Journal’a göre Twitter‘ın kurucu ortağı ve aynı zamanda sosyal ağın yönetim kurulunda yer alan, eski CEO Jack Dorsey ise şirkette %2,3’lük bir hisseye sahiptir. Twitter‘ın hisse değeri, Elon Musk‘ın hissesinin açıklanmasının ardından Pazartesi günü %27’den fazla artarak 49.97 dolardan kapandı.

Elon Musk, Twitter‘ın en üretken kullanıcılarından biri olmasına rağmen aynı zamanda bu sosyal platformu eleştiriyor. Salı günü, 80,5 milyon takipçisine bir anket yaparak, uzun zamandır istenen ve hiçbir zaman gerçekleşmemiş olan bir edit düğmesi isteyip istemediklerini sordu. Parag Agrawal, anketi retweet etti ve anketin sonuçlarının önemli olduğunu, buna dikkatli oy verilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Twitter kullanımı sonrası tartışmalara yol açtı ve onu yasal olarak belaya soktu. 2018’de 22 milyon Twitter takipçisine Tesla’yı özel olarak almaya hazır olduğunu söyledi. SEC, Musk’ın yatırımcılara “yanlış ve yanıltıcı” ifadeler verdiği gerekçesiyle dava açtı. Eylül 2018’de, Musk ve Tesla’nın her biri için 20 milyon dolar ödediği ve sosyal medyadaki bazı yayınlarının SEC gözetimini içerdiği bir anlaşmaya varıldı.

Pazartesi günü Musk’ın Twitter hisseleri kabaca 2,9 milyar dolar değerindeydi. Salı günü Musk, 219 milyar dolarlık net değeriyle Forbes’in yıllık Dünya Milyarderleri Listesi’nde 1 numaraya yükseldi . Elon Musk, Forbes’ın listesinde dünyanın en zengin insanı olarak dört yıl geçirdikten sonra 2 numaraya düşen Amazon kurucusu Jeff Bezos’u koltuğundan etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler