Perşembe, Nisan 25, 2024

Uber Air ve ModalAI İlk Drone Teslimatını Başarı ile Tamamladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uber Air ve ModalAI ortaklığındaki ilk yoğun kitlesel yemek dağıtımını drone ile tamamladı. İşbirliği, Uber Air’in insansız hava aracının, yiyecekleri bir teslimat durumunda bekleyeceği bekleyeceği önceden belirlenmiş bir bırakma yerine başarı ile uçuş yaptığını gördü.

Uber Air ile Uber Eats’ın Teslimat Şekili Değişecek

Uber Air’in insansız hava aracı GPS kullanmaya gereksinim duymadan otonom uçaşa ve nesne kaçınmasına izin veren benzersiz bir VXOL modülünü kullanıyor. VXOL modülü uçağa takılı, akıllı ve ekosistemin bir bölümünü kullanarak bulut sistemine bağlanır ve hafiftir, yönetilmesi kolaydır.

4G bağlantısı üzerinden aracın izlenebileceği ve aracın bir ADS-B alıcısı kullanan diğer araçlar da dahil olmak üzere değişen ortamda gezinmesini sağlayan Uber Elevate’in bulut sunucusuna bağlanmaktadır.

Uber Eats

ModalAI CEO Chad Sweet, yaptığı açıklamada; başarılı uçuşun ModalAI’nın VXOL teknolojisinin uygulanabilir bir platform olduğunu kanıtladığını ve gelecekte Uber Air’in drone teslimatlarında kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Uber Eats drone teslimatının başarısı, VOXL’in kritik kritik drone uygulamaları için uygun bir platform olduğunu kanıtlamaya yardımcı olur. Üstelik, hücresel bağlantının, Görsel Alanın Ötesinde (BVLOS) uçağı uçuşlarını desteklemede güvenilir bir yöntem olduğunu doğruladı. – Chad Sweet, ModalAI Genel Müdürü.

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler