Cumartesi, Nisan 20, 2024

Uber, Araç Kazalarını Tespit Etmek için Artık Telefonları Kullanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

RideCheck ile bir aracın kazasını tespit etmek için GPS, ivmeölçer, jiroskop ve diğer akıllı telefon sensörlerini kullanacak; Geçtiğimiz sene Uber, bir araç kazası veya beklenmedik uzun bir mola gibi seyahat düzensizliklerini tespit etmek için akıllı telefonun içerisindeki GPS, ivmeölçer, jiroskop ve diğer sensörleri kullanan “RideCheck” isimli yeni bir özellik duyurdu. RideCheck şuan Amerika Birleşik Devletleri’nde aktif, diğer ülkelere yakın zaman içerisinde gelecek

Sistem, olağan dışı bir hareket algılandığında sürücüleri uyaracak. Her şeyin yolunda olup olmadığını soran bir bildirim ekranı açılacak ve bu da 911 veya Uber’in güvenlik yardım hattını arama seçeneği de dahil olmak üzere olası numaraların listesine gidebileceğin bir ekran açacak.

Kaza algılandığında 911 aranması istenilecek

Uber bir kaza olduğunu doğruladığında, sürücüden 911 numarasını aramasını isteyecek. Uber’in güvenlik operatörlerinden oluşan ekibi, özellik olağandışı bir hareket algılayıp tetiklendiğinde sürücünün güvende olduğundan emin olmak için de ulaşabilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler