Salı, Nisan 23, 2024

Ubisoft, Cinsel İstismar İddiaları Sonrasında Bir Çok Kişiyi İşten Çıkarıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun geliştiricilerinden Ubisoft, oyun endüstrisindeki çeşitli kişilerden gelen cinsel taciz iddialarının ardından çok sayıda çalışanını şirkette idari izine geçirerek açığa aldı.

Bloomberg tarafından yapılan haberlere göre Ubisoft hakkında ortaya çıkan kötüye kullanım iddialarının ardından; Maxime Béland, Tommy Francois ve “birkaç” diğer çalışanın zorunlu olarak izne çıkarıldığı iddia ediliyor.

Bloomberg raporunda Splinter Cell ve Assassin’in Creed gibi imtiyazlardan çok sayıda üst düzey çalışanın sektördeki farklı kişilerden bireysel olarak “en az üç suistimal iddiasıyla karşı karşıya kaldıkları” nedeniyle işten çıkarıldığını iddia ediyor.

Ubisoft Bloomberg’e konuştu

Ubisoft sözcüsü Stephanie Magnier, Bloomberg’e karşı Ubisoft’taki cinsel taciz iddiaları hakkında “konunun soruşturma altında olduğunu ve bu sebepten ötürü daha fazla yorum yapamayacaklarını” söyledi.

Ubisoft, masif stüdyo etrafında dönen çok sayıda cinsel taciz davasıyla ilgili bir açıklama yaptı:

assassins creed 3 ubisoft ucretsiz 003
Ubisoft, Cinsel İstismar İddiaları Sonrasında Bir Çok Kişiyi İşten Çıkarıyor 4

Bazı Ubisoft ekip üyelerine yönelik son iddialara gelince: Bundan etkilenen herkesten özür dileyerek başlamak istiyoruz – gerçekten üzgünüz. Ekiplerimiz, oyuncularımız ve topluluklarımız için kapsayıcı ve güvenli bir ortam yaratmaya kendimizi adadık. Geçmişte bunun altında kaldığımız açıktır. Daha iyisini yapmalıyız.

ubisoft.
Ubisoft, Cinsel İstismar İddiaları Sonrasında Bir Çok Kişiyi İşten Çıkarıyor 5

Uzman dış danışmanların desteğiyle iddialarla ilgili soruşturma başlatarak işe başladık. Sonuçlara dayanarak, tüm uygun disiplin işlemlerini yapmaya kararlıyız. Bu araştırmalar devam ettiği için daha fazla yorum yapamayız. Bunların nerede başladığını anlamak ve uygunsuz davranışları daha iyi önleyebilmemizi, tespit edebilmemizi ve cezalandırabilmemizi sağlamak için mevcut politikalarımızı, süreçlerimizi ve sistemlerimizi de denetliyoruz.

ubisoft
Ubisoft, Cinsel İstismar İddiaları Sonrasında Bir Çok Kişiyi İşten Çıkarıyor 6

Önümüzdeki günlerde ekiplerimizle uygulamaya koyduğumuz ek önlemleri paylaşacağız. Hedefimiz, çalışanlarımızın, ortaklarımızın ve topluluklarımızın gurur duyabileceği, değerlerimizi yansıtan ve herkes için güvenli bir ortam yaratmak.

Assassin’in Creed geliştiricisi, çalışanların son haftalarda cinsel tacize maruz kaldığı tek kişi değil. Tanınmış RPG yazarı Chris Avellone, sektördeki akranlardan gelen çok sayıda iddiaya yanıt olarak Dying Light 2 dahil olmak üzere birçok projeden çıkarıldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler