Çarşamba, Nisan 24, 2024

Ubisoft, Free-to-Play Oyunlara Odaklanmak İçin Stratejisini Değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

En son kazanç çağrısı sırasında oyun alanındaki en büyük franchise’lardan birçoğunun yayımcısı olan Ubisoft’un, finans müdürü Frederick Duguet daha fazla ücretsiz oyun geliştirme ve yayınlama niyetini açıkladı. “Gittikçe çeşitlenen yüksek kaliteli oyun serimizin evrimi ile, yılda üç premium AAA yayınlamakla ilgili önceki yorumumuzdan devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Ubisoft Free to Play Oyunlara Odaklanmak Icin Stratejisini Degistiriyor 1 1

Sözlerine devam ederek, “Gerçekten de artık değer yaratma dinamiklerimizin uygun bir göstergesi değil. Örneğin Just Dance ve Riders Republic beklentimiz, endüstrinin bazı AAA oyunlarıyla tutarlı. Ek olarak, uzun vadede AAA hedeflerine yönelmek için üst düzey oyunlar geliştiriyoruz” yorumlarını yaptı.

Ubisoft Free to Play Oyunlara Odaklanmak Icin Stratejisini Degistiriyor 2

Bunun anlamı ise, şirket düzenli aralıklarla AAA oyunları yapmaya ve yayınlamaya devam ederken, yayıncı aynı zamanda oynaması ücretsiz oyunlardan da oyuncuların bir pasta almasını planlıyor. Şu anda ücretsiz oynanabilen ve Ubisoft’a ait tek oyun HyperScape ismiyle piyasaya sürülen bir Battle Royale oyunu. Ancak, o da istenilen beklentiyi karşılayamadı.

Oynaması ücretsiz oyunlar bir yayıncı için çok kazançlı bir hale gelebilirken, kötü sonuçlar da elbet olabiliyor. Ubisoft‘un bu kararının ne kadar tutarlı olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler