Cuma, Nisan 19, 2024

Unreal Engine 5, Microsoft HoloLens 2’yi Destekleyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız birkaç gün önce, Unreal Engine 4.25 sürümünün genel olarak Microsoft‘un artırılmış gerçeklik gözlüğü HoloLens 2 ve Windows Mixed Reality platformunu destekleyeceğini ve geliştiricilerin platformlar için kolayca yüksek kalitede sürükleyici deneyimler oluşturmasına izin vereceği paylaşılmıştı.

Bugün ise bir Japon HoloLens etkinliğinde, Epic Games‘in Geliştirici İlişkileri daire başkanı Axel Riffard, Epic Games’e Unreal Engine 5 desteğinin de geldiğini resmi olarak duyurdu.

unreal engine 5

Unreal Engine 5, daha iyi ağ yönetimi ve daha iyi aydınlatma efektleri ile büyük bir yükseltmedir ve duyuru, birçok geliştiriciyi heyecanlandırmayı başardı.

HoloLens 2 Hakkında

HoloLens 2, yazılım devi Microsoft tarafından hem geliştirilen hem de üretilen bir çift artırılmış gerçeklik telefondur. HoloLens 2’nin 24 Şubat 2019 tarihinde kurumsal varyantı tanıtıldı ardından 2 Mayıs 2019 tarihinde ise geliştirici varyantı piyasaya sürüldü.

HoloLens 2‘nin içerisinde Qualcomm’un Snapdragon 850 işlemci yer alıyor. Ekran tarafında ise holografik lense sahip 2K çözünürlükte panel yer alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler