Salı, Nisan 23, 2024

USB Flash Belleğimin İçindeki Veriler Gözükmüyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

USB Flash Belleğimin İçinde dosya olmasına rağmen görünmüyor gibi sorular aldık bunun çözümü nedir?

Bizlere ekipçe özelden olsun forumdan olsun burada bazı yazıların altına olsun her yerde bu sorunun çözümü soruluyor. Çözümü oldukça basit olan bu hatanın bir çok sebebi var. Örneğin USB belleğinizde bulunan bir takım virüsler yada Musallat.exe adlı virüsün bütün verileri kısayol haline getirmesi de bu sorunun başlıca sebeplerindendir. 

USB belleğinizde bulunan virüslerden dolayı bilgisayarınızda bulunan Windows Defender, USB belleğin içindeki tüm verileri ve virüsleri yok ediyor yani gözükmüyor. Peki gözükmeyen bu verileri nasıl geri getirebilirim? Sizleri fazla bekletmeden hemen çözüme geçelim istiyorum.

Öncelik olarak USB belleğinizi taktınız ve belleğinizin içi boş göründü, hemen komut istemini yani diğer bir değişle CMD‘yi açıyoruz. Komut istemini açmak için öncelik olarak başlat kısmına gelip CMD yazmanız gerekmektedir. Başka bir yol ise başlat kısmına Çalıştır yazıyoruz daha sonra açılan o küçük arama kısmına CMD yazıp enter tuşuna basıyoruz. 

cmd

Bu adımdan sonra belleğimizin sürücü harfine bakmamız gerekiyor. Bunun için bilgisayarımı açıyoruz ve oradan öğreniyoruz.

disk harfi

Örnek olarak benim takmış olduğum belleğin sürücü harfi “D”olarak geçiyor. Tekrardan komut istemine yani cmd’ye geri dönüyoruz. Buraya “D:” yazıyoruz ve entere basıyoruz. 

cmd 1

Şimdi ise şunları yazıyoruz ; “ attrib -h -r -s /s /d ” ve entere basıyoruz.

cmd 2

Daha sonra alt satırda tekrardan disk harfinin gelmesini bekliyoruz. Disk harfi gelince USB belleğinizi kontrol edebilirsiniz. Sorunun çözümü bu kadar yapamayan veya yapsa bile dosyaları geri gelmeyenler yorumda  belirtsin yardımcı olalım.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

71 YORUMLAR

    • Sabah I: olarak çalıştığım usb bellek şimdi G: ve biçimlendir uyarısı çıkıyor verilerim yok. çok zor durumdayım yardımınızı rica ediyorum.

  1. Yazınızda “Disk harfi gelince USB belleğinizi kontrol edebilirsiniz” diye belirtmişsiniz. Bu noktaya kadar yazdıklarınızı uyguladım fakat disk adı (G:) gelmiyor. Bir alt satır boş olarak duruyor. Yardım edebilirseniz sevinirim. Teşekkürler

  2. evet oldu çok teşekkürler. yalnız ben ilk başta “F:” şeklinde yazmıştım olmamıştı, aslında sadece F: şekinde yazmam gerekiyormuş, Parantez içinde tırnak girilmemesi icap ediyor diye yazarsanız yapamayanlar da yapmış olurlar diye düşünüyorum 🙂

  3. Virüs olan flasa dediklerinizin hepsini uyguladik dosyalar gerçekten geldiler hepsi ama tek bir dosya bos gözüküyor aslında dolu onu nasıl görünür hale getire biliriz dediginiz yontemlerle gelmedi icindekiler ..

  4. hocam attrib kodlarını farklı kombinasyonda denedim fakat işe yaramadı söle izah edim usb bellek içinde bir dosya var onun içindekiler görünmüyor acaba komut satırına o dosya dizinimi yazmam gerek?

  5. Merhaba. USB diskime kısayol virüsü bulaştı, içindeki dosyaları gizledi. Atrip (attrib -h -R -s /S /D F:\*.*) komutunu kullanıp dosyalarıma ulaşabildim. ama klasörler eski şekliyle görünmüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? “Bu Disk” klasörüne girince dosyalarıma ulaşabiliyorum. Firmware, System Volume vs. klasörlerini nasıl gizleyebilirim? Teşekkürler.

  6. arkadaşlar flash bellek taktığım zaman içinden Removable Drive çıkıyor ve içindeki bilgi ve belgelerimi göremiyorum. İçerisindeki bilgilerimi görmek için ne yapmam lazım. yardımcı olurmusunuz.

  7. oğlumun sene sonu gösterisi vardı tvde açıp bilgisayarda goremiyorduk.komutlarla yaptım. oldu çok teşekkür ediyorum emeğinize bilginize sağlık

  8. İyi akşamlar banada yardımcı olabilirmisiniz düğün resimlerim ve video flaşh bellekteydı virüs bulaşmış hiç biri açılmıyor kurtarmaya verdık ama maalesef olmadı nasıl geri getırebılırım resımleri ve videoyu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler