Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Uygun Fiyatlı Yeni Alternatif: Samsung Galaxy A55 Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un yeni amiral gemisi serisi Galaxy S24 modelleri için geri sayım başladı. 17 Ocak itibariyle yeni seriyi göreceğiz ama bir yandan da uygun fiyatlı alternatifler geliştirilmeye devam ediyor. Bahsettiğimiz serilere eklenecek olan son model ise Samsung Galaxy A55 olacak.

Daha önce FCC gibi birkaç adreste isminin yer aldığını gördüğümüz yeni uygun fiyatlı akıllı telefon ailesi için tasarım ve teknik özellik sızıntısı da gerçekleşti. Bu zamana kadar ki en net sızıntı olarak gösterebileceğimiz sızıntıdan sonra yeni mobil ailesi için pek de bir sürpriz kalmadı desek yeridir diyelim ve detaylara bakalım.

Samsung Galaxy A55 Nasıl Özellikler Sunacak?

Yeni modelde özellikle arka kapak tasarımının tanıdık olduğunu söyleyebiliriz. Birkaç seridir amiral gemisi modellerde de bu tasarım dili kullanılıyor. Üst üste sıralı olan, ek bir kamera alanının kullanılmadığı kamera dizilimini görüyoruz.

Fotoğraflardan anladığımız Galaxy A55 modellerinde de üst üste sıralı olan 3 kamera bulunacak ve bu kameralar da bir hayli dışa çıkık çerçevelere sahip olacak.

Samsung Galaxy A55 1 jpg Samsung Galaxy A55

Kasa olarak yan kısımda düz bir kasa yapısını benimseyecek telefonda, ses açma ve güç tuşunun bulunduğu sütunun ise dışa doğru çıkık olması dikkat çekecek.

Ön kısım için söylenecek çok fazla bir şey yok. Birçok Samsung modelinde gördüğümüz ekran üzerinde nokta çentik tasarımı aynen devam edecek.

Peki ya Teknik Özellikler Nasıl Olacak?

Samsung Galaxy A55 ailesi uygun fiyatlı akıllı telefon ailesi arasında yer alsa da fiyat performans ürünü olarak gelecek. Telefonda 6.5 inçlik bir ekran yer alacak ve 120 Hz yenileme hızı sunulan bu OLED ekranda FHD+ çözünürlük değeri göreceğiz.

Bunun dışında Samsung, fiyatı biraz daha aşağı çekebilmek için kendi işlemci serisi Exynos modellerini kullanacak. Exynos 1480 işlemcisinin güç vereceği akıllı telefonda AMD RDN2 Xclipse 530 GPU birimi bulunacak. Bu da telefonun oyunlar için de iddialı bir performans göstereceğini ortaya koyuyor.

Kameralar konusunda henüz çok fazla detay ortaya çıkmadı. Fakat ana kameranın 50 MP değerinde olacağı da yine iddialar arasında yer alıyor belirtelim.

Fiyat, pil kapasitesi, satılacağı ülkeler gibi detaylar da yakın zamanda belli olacaktır. Zira telefonun tanıtımı için çok bir zaman kalmadığını düşünüyoruz. Sızıntılar bir hayli yoğunlaştı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler