Perşembe, Nisan 25, 2024

Valorant Oynayan Windows 11 Kullanıcılarına Kötü Haber!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un yenilikçi işletim sistemi Windows 11 nihayet 5 Ekim’de piyasaya sürülüyor ve resmi olarak TPM 2.0 ve Güvenli Önyükleme ile ilgili desteklere sahip daha yeni işlemciler kullanan bilgisayara kurulabilecek. Microsoft topluluğundaki en sıcak konulardan biri, Windows 11’i Windows Update aracılığıyla bilgisayara yükleyip yükleyemeyeceğimiz ve bu konu birçok kullanıcının kafası karıştırıyor.

Microsoft, kullanıcıların Windows 11 işletim sistemini resmi olarak yayınladığı sistem gereksinimleri olmayan eski nesil bilgisayarlara yükleyebileceğini onayladı, ancak şirketten herhangi bir destek veya güncelleme gönderilmeyecek. Windows 11’in minimum sistem gereksinimleri, 8. nesil bir işlemci, AMD Ryzen 2000 veya daha yenisini gerektiriyor. Daha yeni işlemcilere ek olarak TPM 2.0 ve Güvenli Önyükleme’ye de ihtiyaç duyuluyor.

Bilmeyenler için TPM 2.0 nedir?

Bilmeyenler için kısaca özet geçelim TPM (Güvenilir Platform Modülü), bilgisayarınızda kurulu olan bir güvenlik modülüdür ve “donanım tabanlı, güvenlikle ilgili işlevler” sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. ABD’li şirket Microsoft’a göre, kötü amaçlı yazılımlar TPM çipinin güvenlik işlevlerine müdahale edemez ve aynı zamanda kriptografik işlemler için de etkilidir.

VALORANT sistem gereksinimleri pch
Valorant Oynayan Windows 11 Kullanıcılarına Kötü Haber! 3

Microsoft, Windows kullanıcılarının Media Creation Tool gibi araçları kullanarak yeni işletim sistemini manuel olarak kendi başlarına yükleyebileceğini söylüyor. Bu yöntem ilk etapta işletmeler için planlanmıştı, ancak artık bireysel kullanıcılar için de izin verilecek. Yine de geliştiriciler Windows 11’in sistem gereksinimlerine bağlı kalarak şirket tarafından resmi olarak desteklenmeyen bilgisayarlarda çalıştırmayı yasaklayabilir.

Windows 11 Build 22000.176 ve Build 22449’dan sonra bazı kullanıcılar Riot Games’in geliştirdiği Valorant oyununu oynayamadıklarını bildirdi.

Aşağıda bıraktığımız ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi, Riot Games Valorant, TPM (Güvenilir Platform Modülü) 2.0 ve Güvenli Önyükleme olmadan kurulan Windows 11 bilgisayarlarda çalışmayacak.

Windows 11 TPM 2.0 Valorant
Valorant Oynayan Windows 11 Kullanıcılarına Kötü Haber! 4

Riot Games kısa süre önce Vanguard hile önleme sistemini Windows 11’de TPM 2.0 ve Güvenli Önyüklemeyi zorunlu kılmak için güncelledi. Vanguard hile önleme yazılımı Valorant ile birlikte geliyor ve arka planda çalışan işlemlere göz kulak olan güçlü bir hile önleme yazılımı. Bu çalıştırma engeli şu anda yalnızca Windows 11 tarafında mevcut, eğer Windows 10 kullanıcısı iseniz ve TPM çipiniz vesaire yoksa oyunu oynamaya devam edebilirsiniz.

Bir tweet’te Microsoft, hata mesajının Windows 11 önizleme güncellemesiyle hiçbir ilgisi olmadığını da açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler