Cumartesi, Nisan 20, 2024

Valve Binlerce CS:GO Kullanıcısına VAC Ban Atıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

 Merhaba arkadaşlar Valve gün içinde ve gün boyu Counter-Strike: Global Offensive CS:GO olan bir çok Steam hesabını Valve Anti Hile Sistemi (VAC) ile oyuna erişimi yasaklanıyor. Bir çok kişi durumdan şikayetçi ve haksız bir yasaklama olduğunu savunuyor. Valve den ise bu yasak yağmuruna herhangi bir açıklama gelmemektedir. Bu BAN dalgası hızla devam ederse çoğu kişi yeni oyun almak zorunda kalacak gibi görünüyor.

VAC Ban Kaldırılack Mı?

 Normal şartlarda katı ve kesin kural olarak Steam’ın açıklamasına göre ” VAC yasaklamaları kalıcıdır, tartışılamaz ve Steam Destek tarafından kaldırılamaz.
Eğer bir VAC yasaklamasının bir hata sonucu verildiği tespit edilirse otomatik olarak kaldırılır. Buradan Valve Anti-Hile özelliğini topluluk ile tartışabilirsiniz. ” denilmekte. 

Suçsuz VAC Yasaklama Atılan Kişiler Ne Olacak?

 Maalesef ki beklemekten başka hiç bir çare yok çünkü oyuna erişime yasaklama yöntemi otomatik sistem yani kişilerin kontrolünde olmayıp sanal beyin ile kontrol edilen bir sistem Valve Anti Hile Sistemi (VAC) olduğundan sadece Valve kendinde bir hata fark ederse bu yasaklama dalgasını kaldırabilir.

 Şimdi sizlere bizzat arkadaşım olan kişilerden bir örnek göstereceğim ve bu kişi hesabını sadece Ekipman alım satımı yani envanter ticareti yapmak için kullanmakta ve kesinlikle hile kullanmamaktadır. 

vac ban

 Bu kullanıcı gece yeni yasaklandı ve bu kişi hile kullanmayıp sadece envanter ticareti yapmakta. Envanterinden örnek olarak aşağıda bir görsel daha paylaşıyorum.

vac ban3

 Envanter değeri yaklaşık olarak 15.000+ ₺ olan hesap yasaklanmış durumda ve hiç bir şekilde Valve kendisi müdahale etmediği sürece takas, satış vb. işlemleri yapamayacak. Bu örneklerden sadece bir tanesi. Ünlü Twitch, YouTube yayıncıları da bu listenin içinde bulunmakta ve CS:GO da 2000+ saat üzeri oynayan kullanıcılardan da bu listenin içerisinde bulunmaktadır. Bu sistemde kurunun yanında yaşta yandı sanırım çünkü bir çok kişi buna itiraz etmektedir. İhtimallerden biri sizin oyununuza katılan ve hile kullanan birisini sistem yasaklar iken sizi de yakalamış olma ihtimali var. Aynı bu şekilde 06.06.2017 tarihinde bu denli büyük bir VAC yasaklaması söz konusu olmuştu ve yine aynı şekilde bir ay aradan sonra büyük bir yasaklama dalgası daha geldi. İlerleyen aylarda tekrarları olabilir mi bilemeyiz fakat eğer yasaklananlar gerçekten hile kullanımı sonucu yasaklandı ise sonuna kadar hak etmişlerdir.

 Umarız bu bir Valve hatasıdır ve bir çok kişinin oyunu ve envanteri tekrar kullanıcılara ulaşır aksi halde büyük bir kayıp söz konusu. Bir an önce kendi profilinizi kontrol edin!

 Ayrıca VAC tarafından yasaklanmayacağımdan nasıl emin olabilirim? diye düşünüyorsanız buraya tıklayarak alınabilecek önlemlere bakabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

15 YORUMLAR

  1. Hem hile kullaniyosunuz hemde agliyosunuz.vac ban eger bilgisayara hile kurulduysa veya oyun dosyalarinda hileyle ilgili bisey vqrsa verilir. Herhangi bi csus dosya indirseniz bile valve vac i yapistiririr. Yani senin illa cs go oynaman sart degil.

    • dostum hile ve türevi kullanılmayan hesaplar bile vac yemiş global hesapta her maçımda en az ama en az 3 4 kişi vac yemiş bu nasıl iştir bütün oyun hileyse ozaman valve işi bıraksın burda suçsuzda ban yedi bir zaman tekrar vac dalgası oldu ve tekrar bir hata olduğu ortaya çıktı ve hatalılar kalktı buda hatalı olabilir

  2. hem hile kullanıyorsunuz hem aglıyorsunzu yorumuna katılıyorum :). vac geriye dönerek çalışıyor. arkadaşın kim bilir hangi premium hileye bulaştıysa izlemeye alındı yıllarca ya da uzun bir süre. ve büyük vurgun geldi 🙂 geçmiş olsun.

    • Aynen bir hata sonucu VAC ban atıldı ise Steam’ın kendi açıklamasına göre sistem otomatik kaldıracaktır aksi halde VAC ban kalkmıyor.

  3. bu valve neyi doğru dürüst yaptıda sanal beyin yapacak sanal beyin varsa owerwhatch niye var hileyi kaldirmak istiyosa rekabetci mod da bazı düzenlemelere gidilebilir nasil vac ban varken sunuculara girilemiyorsa hile programi acikkende girilmesin bu algilanabilir ama işlerine gelmez oyun satamazlar kac tane site sikayet ettim neden hepsi hala acik o sitelerin üzerine yürüsünler 2 hesabimda haksiz yere ban yedi 5000 liralik silah gitti kolaymi bu kadar sorgusuz sualsiz hesap kapama

  4. benim yaklaşık 100 dolar değerinde envanterim vardi 300 win nova 4 normal bi oyuncuydum hesap kalıcı olarak güvenli değil dedi ertesi güne vac atmış

  5. Her ne sebepten dolayı olursa olsun vac ban atmaları yanlıştır arkadaşlar. hile kullanımıda dahi bütün sebepler. adam o oyunu babasının hayrına vermiyor millet para verip alıyor ve sonrasında oyuna erişimini yasaklıyorlar böyle bir saçmalık olamaz. kimse hakkını savunmuyor açıkçası. hileye tabiki karşıyız ama vac ban ile cezalandırmak olmaz olamaz uyarı almadan ne hakla vac atarlar? 1 ay 3 ay 5 ay yasaklasınlar banlasınlar ama süresiz şekilde yasaklamaya hakları yoktur.

  6. Ne boş yaptınız be, hile dosyayası yoksa vac ban yemezmiş, güleyimde boşa gitmesin arkadaşlar bence bilmediğiniz konularda yorum yapmasanız sizin yararınıza olur. saygılarımla…

  7. Benim hesabı da 341 gün önce banladılar, en son rekabetçi oynuyordum karşı da hileci bir Türk vardı, onu rapor ettikten sonra çıktım oyundan, vize sınavlarımdan dolayı yaklaşık 2 hafta girmedim oyuna, sonra oyuna girdiğimde iki bildirim aldım, ilk bildirimde rapor ettiğim oyuncuyu benim sayemde tespit edip banlamışlarmışmış, ikinci bildirimde de benim hile kullandığımı iddia ederek banlamışlar, başta bunun bir şaka olduğunu falan düşündüm ama gerçekmiş, o günden beri sürekli mesaj attım her gün, bunun hatalı bir ban olduğunu haksız yere verdiklerini milyon defa belirttim, ama steam banları kaldıramaz saçmalığından başka birşey söylemediler, halbuki Steam de onların malı, kaldıramıyorsan mesajımı ban ekibine ilet kardeşim kimi kandırıyorsun sen.
    Neyse açtılar mı banımı hayır, bu saatten sonra kaldıracaklarını düşünmüyorum, eğer kaldırsalardı başta kaldırırlardı, demek ki takmıyorlar.
    Uzun zamandır valvenin oyunlarından uygulamalarından sitelerinden vs. elimi ayağımı çektim, böyle sahtekarlara verecek 5 kuruşum dahi yok artık

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler