Cuma, Mart 29, 2024

Vivo iQOO 120W Süper Flaş Şarj Sistemi Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vivo, şu sıralar hızlı şarj teknolojisine resmen kafayı takmış durumda. Samsung, Huawei gibi markalarda 45W, 65W şarj teknolojileri değerlendirmeleri yapılırken Vivo, kendini aştı ve 120W süper flaş şarj teknolojisini tanıttı.

Vivo iQOO 120W süper flaş şarj, için yapılan tanıtımda şunu hissetmiş olduk ki marka dakikalar içerisinde telefonların şarj sorununu çözmek istiyor. Batarya kapasitesi ne olursa olsun 4000 mAh, 5000 mAh ya da 6000 mAh, amaç dakikalar içerisinde bataryayı 0’dan 100’e taşınmak.

Tanıtımı izleyince ve süper flaş şarj için paylaşılan deneme videosuna bakınca bu değerlendirme hayal değil, gerçeğin tam da kendisi olarak gözüküyor.

Vivo iQOO 120W süper flaş şarj ne kadar hızlı? Fark hissedilecek mi?

Yeni teknolojinin tanıtımında 4000 mAh değerinde bataryası olan bir telefonda test yapıldı. Telefon şarja takılıyor ve %0 olan batarya sadece 5 dakika ( hatta 4 dakika 54 saniye) gibi çok iddialı bir sürede %50 şarja ulaşıyor.

Günümüzdeki hızlı şarj teknolojileri değerlendirildiği zaman yine iddialı bir teknoloji olan 55W hızlı şarj ile karşılaştırıldığında, aynı sürede 55W %18 seviyesine kadar doluluk oranına ulaştırıyor.

120W süper flaş şarj

Şunu anlıyoruz ki arada adeta kapanmaz uçurum olacak. Vivo iddiasına göre 120W süper flaş şarj, 4000 mAh değerinde bir telefonu 15 dakikada tam dolu hale getirecek.

Şu an kullanılan hızlı şarj teknolojileri ile karşılaştırmanızı yapın ve aradaki uçurumun ne kadar olacağını siz kestirmeye çalışın. Tabii şu da var ki bu teknoloji hangi telefonda olacak? Önce onu bir görüp denemek ve testlerdeki bilgilerin ne kadar gerçek olduğunu anlamak lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler