Cuma, Nisan 19, 2024

Volkswagen, EV Şarj Robotu Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli araçlar her zamankinden daha yaygın ve uygun fiyatlı hale geldikçe, şirketler dikkatlerini bu araçları şarj edebilmek için daha yeni, daha hızlı ve daha verimli yöntemlere çevirmeye başladı. Volkswagen için bu, talep üzerine bir park alanında otonom olarak dolaşabilen ve elektrikli araçları şarj edebilen yeni bir prototip robot anlamına geliyor.


Otomobil devinin üzerinde çalışma sergilediği robotun henüz bir adı yok, bu yüzden Volkswagen onu sadece “mobil şarj robotu” olarak adlandırıyor, ki bu yeterince pratik. Ön tarafındaki ekranına süslenmiş iki chibi tarzı göze sahip büyük, kule şeklinde bir bot. Robot, yer altı otoparkları veya yer üstü otoparkları gibi “sınırlı park alanlarında” kullanılmak üzere tasarlanıyor.

Böyle bir alana yerleştirildiğinde, bot bir araca gidecek, “şarj soketi kapağını” açacak ve ardından şarj fişini bağlayacaktır. Belirli bir garajda şarj edilmesi gereken birden fazla araç varsa, bot bir mobil enerji depolama biriminin etrafında hareket edebilir. Pil gücü azalmış olabilecek diğer arabaları garajda aramaya devam ederken bu cihazı bir araca takacaktır.

https://youtu.be/yMC1H__xL3Y

Açık olmak gerekirse, bot araçlarını şarj etmeden önce sürücülerin akıllı telefonlarından bir kontör yükleme talebi başlatması gerekecek. Bu, Volkswagen’in gelecekte bu teknolojiyi ücretli ücret talepleri yoluyla ticarileştirmesine izin verebilir, ancak aynı zamanda tüketicilere, şarjı kendileri yapmayı tercih ederlerse, devre dışı bırakmanın kolay bir yolunu sunar.

Yukarıdaki önceden oluşturulmuş videoda botun nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Teknolojinin hareket halindeyken gerçek bir görüntüsüne sahip değiliz, bu yüzden Volkswagen’in vizyonuna ulaşmaktan ne kadar uzakta olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz, ancak fikir ilginç ve şaşırtıcı derecede pratik. EV kullanımı artmaya devam ediyor ve geleneksel şarj istasyonları talebi karşılayamayabilir, bu yüzden bu akıllı bir alternatiftir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler