Perşembe, Nisan 18, 2024

Volkswagen Jetta Hız Rekorunu Kırmaya Çalışacak! İşte 550 HP’lik Jetta!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volkswagen, Jetta’yı tam anlamıyla bir yarış arabasına çevirdi. İşte hız için özel olarak tasarlanan Volkswagen Jetta! 

Bildiğiniz üzere bu yılın başlarında Volkswagen, Yeni 2019 Jetta modelini tanıtmıştı. Yeni Jetta’nın tanıtılmasının ardından şimdide o araç yarışlara hazırlanıyor. Ağustos ayında yapılacak olan hız organizasyonuna hazırlanan Jetta, rekorları kırmaya çalışacak.

Yeni Jetta, hız organizasyonlarına katılmak üzere hazırlandı. Aslına bakacak olursak Jetta bu konuda Volkswagen araçları arasında aklımıza en son gelecek araçlardan birisi. Çünkü gerek kasa gerek motor kısmında Volkswagen’in en baz modellerinden birisi.

jetta 550hp 2

Ancak Volkswagen ona öyle bir geliştirme yaptı ki, şuanda hız rekorunu geçmeye çalışıyor. 11-17 Ağustos tarihleri arasında Bonneville Salt Flats Speed Week organizasyonuna katılacak olan Volkswagen, hız organizasyonunda özel olarak tasarladığı Jetta ile piste çıkacak.

2019 model Jetta, Volkswagen tarafından tasarlandıktan sonra hız rekorlarını geçmeye hazır hale geldi. Hedefi 335 km/h’lik hız rekorunu geçmek olan Jetta, bu konuda hiç zorlanmayacak gibi duruyor. Gelin geliştirilen Jetta’nın motor özelliklerine bakalım!

Daha önceden dediğimiz gibi böyle bir hız denemesine katılım düşünüldüğünde, Volkswagen araçları arasında Jetta aklımıza en son gelen model olurdu. 1.4 litrelik turbo benzinli motoru ile C segmenti araç kalitesi sunan Jetta; 150 HP gücünde ve 250 Nm tork üretiyordu.

jetta 550hp 1

Bu değerlere baktığımızda ne kadar geliştirme yapılırsa yapılsın bu rekoru kırması mümkün değil. Ancak Volkswagen Jetta’ya, Golf 2.0 GTi modelinde kullandığı motoru takmayı tercih etti. Bu motor zaten normal şartlarda 220 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor.

Standart olarak takılan bu motora yapılan geliştirmeler Jetta’yı hız rekoruna hemen hemen hazırlamış gibi duruyor. Açıklanan değerlere göre hız organizasyonuna katılacak olan Jetta, 2.0 litrelik turbo benzinli motor kullanırken, bu motor 550 HP güç üretiyor. 

Kısacası Golf’lerde kullanılan 2.0 litrelik motor Jetta’ya takıldı ve güç artırması yapıldı. Yani Jetta hiç beklenmedik bir şekilde olağanüstü güce sahip bir araç oldu. Tabi haberler bununlada bitmiyor.

2019 Jetta modellerine 2.0 litrelik motor seçeneği eklenecek. Jetta GLı olarak geçecek olan modellerin 220 HP güce sahip olması bekleniyor. Sizce 550 HP’lik Jetta 335 km/h’lik hız rekorunu geçebilecek mi? Yoksa hala gücü yeterli değil mi?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler