Perşembe, Nisan 25, 2024

Volkswagen Şirketi, Elektrikli Otomobil Fabrikası Kuruyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomotiv sektörünün ileri gelen isimlerinden Volkswagen şirketi, modern çağın yeni nimetlerinden olan elektrikli otomobil alanında önemli bir adım atıyor. Şirket; son zamanlarda hızla yaygınlaşan elektrikli otomobil furyasına, Çin‘de kurmaya başladığı elektrikli otomobil fabrikası ile dahil oluyor.

Tamamen elektrik ile çalışan motorlarla gelecek Volkswagen modellerinin, 2020 yılından itibaren üretilmeye başlanması beklenmekte. Şimdi gelin, hep beraber haberimizin içeriğine geçelim.

Geleceğe Doğru Büyük Bir Adım

Alman Emek Cephesi tarafından 1937 yılında Berlin’de kurulan ve günümüzdeki merkezi Wolfsburg kentinde yer alan Alman otomobil devi Volkswagen şirketi; otomotiv alanında imza attığı başarılı modellerine, yeni teknolojiler kazandıracak.

Günümüzde elektrikli otomobil dendiğinde aklımıza direkt olarak Tesla şirketi gelse de, diğer pek çok şirket gibi Volkswagen şirketi de bu teknolojik atılımın altından kalkabilecek güce sahip.

Şirket bu konuda yaptığı bir hareket ile, modern çağın elektrik ile çalışan otomobil furyasına hızlı bir giriş yapma kararı aldı.

Söz konusu şirket, Çin‘in Şangay kentine 30 km uzaklıkta bulunan Anting şehrinde yeni bir fabrika kurmaya başladı. Bu fabrikada üretim işini robot işçilere bırakan şirket, elektronik makineler kullanarak elektrikli otomobiller üretecek.

Volkswagen Şirketi Elektrikli Otomobil Fabrikası Kuruyor İÇERİK

2020 yılında faaliyete geçmesi tahmin edilen fabrikada, 1400 adet iş robotu görev alacak. Neredeyse tamamen robotlar tarafından üretilecek olan elektrikli otomobillerin üretiminde her fabrikada olduğu gibi, insan gücüne de ihtiyaç duyulacaktır.

Neredeyse tamamen otomitik bir üretim süreci ile işleyecek olan fabrikada, ilk olarak Volkswagen şirketinin bir SUV modelinin üretilmesi beklenmekte. Bu noktada yeni çıkacak olan elektrikli SUV‘nin, BMW i5 SUV modeline rakip olacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca Volkswagen şirketinin açıkladığına göre; inşaatına başlanan fabrikada karbon salınımı, enerji ve su tüketimi konusunda da dikkatli davranılacak. Bu sayede yeni kurulacak olan elektrikli otomobil fabrikasının çevreye vereceği zarar, minimuma indirilmiş olacak.

Öte yandan şirket, ilerleyen dönemlerde üreteceği elektrikli otomobiller için sadece bu fabrikayı kullanmayacak. Şirket; her yıl 30 bin elektrikli otomobil üretmeyi hedeflediği Anting fabrikasının yanında, Almanya’nın Zwickau ve Çin’in Foshan kentlerindeki fabrikalarında da elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor.

Görünüşe göre bundan 40-50 yıl sonra; trafikte elektrikli otomobil görmeyi gayet sıradan karşılayacağız.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler