Perşembe, Nisan 25, 2024

Volkswagen, Türkiye Yatırımını Askıya Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kısa bir süre önce Türkiye’de fabrika kuracağını açıklayan Volkswagen, Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği operasyonları öne sürerek bu süreci askıya aldı. Alman gazatesi Handelsblatt’ın paylaştığı habere göre Volkswagen sözcüsü, Türkiye’de ki sürecin yatırımı endişeli hale getirdiğini açıkladı.

volkswagen atlas tasarim

Kısa bir süre önce Türkiye’de şirket kuran Volkswagen, fabrikayı da Manisa’ya kuracağını açıklamıştı. Ancak bugün paylaşılan habere göre Türkiye’nin Suriye’de ki terör operasyonlarını öne süren Volkswagen, Türkiye‘de olacak yatırımı askıya aldığını açıkladı.

Düşük Maliyet

Bu kararı almalarındaki en büyük etken olarak da Volkswagen’in bu siyası durumda Türkiye’ye yatırım yapmasının şirketin itibarini zedeleyeceğini düşünmesi olarak gösterildi. Türkiye’de kurulacak fabrikanın Volkswagen için de çok fazla avantajı bulunuyor.

Özellikle düşük maliyet ve yüksek kazançın getirdiği avatajı kullanmanın önemli olduğunu belirten Volkswagen yöneticileri, bu şartlar altında fabrika süreci için oylama yapılmasına sıcak bakıyor. Bu karar ile alakalı en net açıklamanın Volkswagen tarafından yapılması bekleniyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler