Cuma, Mart 29, 2024

Volkswagen Yeni Sürücüsüz Otomobili Cedric’i Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun süreli sıkıntılı dönemden kurtulan Volkswagen, beşinci seviyedeki otonom sürüş teknolojisine sahip Cedric otomobilini duyurdu. Araç şuanda Volkswagen‘in gelecek vizyonunu temsil ettiği gibi, tasarım tarafında farklılıklar yaşanmaz ise bu şekilde satışa çıkartılacak.

Volkswagen Sedric neler sunuyor ?

Otomobile şuan için ‘geleceğin aracı’ denilse de, o gelecek çok uzakta değil. Zira biliyorsunuz otomobil firmaları sürücüsüz teknolojileri çoktan geliştirdi ve kullanıma sundu. Volkswagen ise olayı farklı boyutlara çekerek aracın içerisinde kullanıcılara ekstra konforlar ve özellikler sunuyor. Tamamen sürücüsüz yapıda tasarlanan araç, elektrik gücü ile çalışıyor. Firma Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerine Cedric‘i tanıtırken, sürücüye ihtiyaç duymayan ilk konsept otomobil ünvanını da almış oldu.

Volkswagen Cedric 004

Volkswagen Cedric‘in tasarımına şöyle bir göz attığımızda beşinci seviye otonom sürüş teknolojisi ile donatıldığı göze çarpıyor. Aracın dizaynında da bu belirtilmiş. Zira aracın içerisinde ne direksiyon ne de sürücü kabini bulunuyor. Tıpkı bir teleferik edasında içerisine binerek yolculuk yapıyorsunuz. Dört kişilik olan Cedric, adeta bir evin oturma odasını andırıyor. Üstelik koltuklar sağa sola, ileri ve geri hareket edebiliyor.

Bir de Volkswagen Sedric‘in içerisine ufak bir bahçe yapılmış. Farklı bir hava katsın diye mi yoksa ortamı değiştirmek için mi bilinmez ama, Tübitak destekli olan Rinspeed Oasis’te bu teknolojiyi görmüştük. Aracın ön tarafındaki konsolda OLED kullanıldığı gibi, yoğunlukla cam tasarıma sahip.

Volkswagen Cedric 002

Bataryalar aracın altında

Nedendir bilinmez ama Volkswagen Cedric‘in bataryaları aracın altında konumlandırılmış. Zaten elektrikli olduğunu söylemiştik sizlere. İçerisinde olduğu gibi, dışarısındaki ışıklandırmalar da elektronik olarak dinamik far grubuna giriyor. Tasarım, proje, geliştirme ve yapım aşaması Almanya’nın Wolfsburg şehrinde gerçekleştirilmiş.

Sedric’i özel kılan bir detaydan bahsetmek istiyorum. Araçta OneButton adı verilen özel bir anahtar bulunuyor. Bu anahtar sayesinde sesli komut algılamaları yapıldığı gibi, tek tuş ile aracı yanınıza çağırabiliyorsunuz. Menzil ve batarya tarafında detaylar henüz paylaşılmadı. Ancak ilerleyen aylarda Volkswagen Sedric hakkında daha fazla detay öğreneceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler