Cuma, Mart 29, 2024

VPN Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özellikle son dönemlerde internet kullanıcılarının sıkça adından bahsettiği VPN‘in ne olduğunu açıklayacağız. Genel olarak erişim engelleme konusunda kullanıcıların internet üzerindeki sansürlenen web sitelerinde girişlerine imkan tanıyan VPN kelime anlamı olarak Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ)  olarak adlandırabiliriz. VPN ağları kullanıcıların bir ip üzerinden başka bir ağa bağlanıp kullanıcıların bilgilerinin korunmasında yardımcı olmaktadır. Tabi-ki bu yöntemi sadece İnternet de sörf yapanlar değil hack konusunda çalışmalar yapan kişilerde kimliklerini gizlemek amacı ile kullanmaktadır.

Günümüz de bir çok özel VPN sağlayıcıları bulunmakta web tarayıcı eklentileri veya masa üstü uygulamaları ile dilerseniz ücretli dilerseniz ücretsiz VPN ağlarını kullanabilmektesiniz. Bu yazımızda bazı uygulamalar hakkında bilgiler verilecektir. VPN uygulamalarında dikkat edilmesi gereken konu güvenilir yerleri kullanmaktır. Çünkü bu uygulamalar sizin internet üzerinde nerelere girdiğinizi neler yaptığınızı tam olarak gördüğünden özellikle bankacılık işlemlerinizi yaparken dikkatli olmanızda fayda var.

VPN Kulanmak Yasalmı ?

Bir çok internet kullancısının aklında olan bu soru yasaklı sitelere veya mahkeme kararı ile engellenmiş web sitelere giriş yapıldığı için böyle bir soru gelmesi gayet normal. Konu ile ilgili olarak DNS değiştirme veya VPN kullanma ile Türk ceza kanunun da her hangi bir kanun bulunmamaktadır. Dolayısı ile DNS değiştirme ve VPN kullanımı her hangi bir suç unsuru olarak gösterilememektedir.

Güncelleme :

Mart 2023 – VPN
uygulamaları listesinde güncelleme yaparak yeni uygulamalar eklemiş bulunmaktayız. Mobil cihazlar da VPN kullanımı rahatça yapabilir ve engellenmiş sitelere ulaşım sağlayabilirsiniz.

En İyi VPN Uygulamaları 

Listemizdeki VPN sağlayıcılar tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı olan güvenilir uygulamalardır.

1 – Hotspot Shield 

Hotspot Shield

En iyi ve eski VPN servislerinden olan Hotspot Shield ücretsiz olarak belirlenen lokasyonlardan VPN bağlantısı yapılabilmekte. Ücretli versiyonunda ise 20 adet lokasyondan istediğinize bağlanarak kullanım yapılabilmekte.Ayrıca mobil cihazlar içinde uygulaması bulunmakta.

2- NordVPN

Screenshot 7

57 farklı ülkedeki 908 dünya çapındaki sunucu konumu bulunan NordVPN bu listede yerini almasındaki en büyük sebeb log kayıtlarını tutmaması .VPN bağlantınız kesilirse, kill switch teknolojisi, önceden belirlediğiniz tüm yazılımları anında kapatır.

3 – Windscribe

Screenshot 8

Yeni VPN sağlayıcılardan olan Windscribe ücretsiz olarak 8 adet lokasyonu kullanmanıza olanak sağlamakta.Windscribe, tarama etkinliğini şifreler, reklamları engeller ve eğlence içeriğini engeller.

4 – Mobil İçin En İyi Çözüm 1.1.1.1: Faster Internet ,

ABD merkezli bir şirket. Cloudflare tarafından mobil cihazlar için yaratılmış bu uygulama en çok tercih edilen uygulamalar arasında.

1.1.1.1 w/ WARP, İnternetinizi daha özel ve daha güvenli hale getirir. Hiç kimse internette ne yaptığınızı gözetleyemez. 1.1.1.1’i her zaman, her yerde internete güvenli bir şekilde bağlanabilmeniz için oluşturulmuş bir araçtır.

vpn 2023

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Bazı Windows bilgisayarlarda nedense masaüstü uygulama VPN’leri çalışmıyor. Ben de bunun için eklentiler hazırlayacağım. Chrome eklentileri vb.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler