Perşembe, Nisan 25, 2024

Whatsapp Küçük İşletmeler İçin Whatsapp Business’ı Yayınladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler çevrimiçi mesajlaşma uygumalası Whatsapp, işletme sahiplerinin müşterileri ile daha kolay iletişim kurmaları için tasarladığı yeni uygulaması Whatsapp Business‘ı kullanıma sundu.  

Bir zamanların en büyük iletişim aracı olan SMS‘i getirdiği çevrimiçi anlık mesajlaşma sistemi ile geçmişe gömen ve adeta iletişim tarihinde yepyeni bir dönem açan Whatsapp gelişimine dur durak bilmeden devam ediyor. Günde 64 milyar mesaj atıldığı bilinen uygulamayı neredeyse kullanmayan yok. Hal böyle olunca ister özel hayatımızda ister iş hayatımızdaki ilişkilerde yazılı ve görüntülü iletişim bu uygulama ile sağlanıyor. Özellikle işletmeler ve müşteriler sürekli olarak bu platformda bir araya geliyor.

wp bs 3

Uzun zamandır işletmelere özel bir uygulama başlatması planlanan Whatsapp bu isteklere kayıtsız kalmamış olacak ki şimdilik sadece Android üzerinde çalışan normal Whatsapp’dan farklı bir uygulama geliştirdi. Whatsapp Business adı ile kullanıma sunulan uygulamanın hedef kitlesi küçük işletmeler.

İçerisinde işletme profiline eklenebilecek e-posta adresi, işletme açıklaması, mağaza adresleri ve web adresleri gibi temel ayrıntılar sunan uygulama aynı zamanda hazır mesajlardan oluşan hızlı yanıtlama sistemini de barındırıyor. 

wp bs1

Barındırdığı bu özelliklere ek olarak uygulama; gönderilen, alınan mesajlar gibi temel istatistik verileri de işletmeye sunacak. Hem iş, hem özel olarak iki farklı numara kullanan kişiler bu iki numarayı aynı cihazda kullanılabilecek ve başka farklı numaralar ile kayıt yapılabilecek. Aynı zamanda uygulama Whatsapp Web ile de tamamen uyumlu olacak.

Whatsapp’dan gelen bilgilere göre işletme hesapları açık şekilde listelenecek ve onaylanan hesaplara “Yeşil Onay Rozeti” verilecek. Böylece müşteriler dolandırıcılık gibi olumsuz durumlardan korunabilecek. Aynı zamanda diğer kullanıcıların uygulamayı eskisi gibi kullanabileceğini ve spam bildirimlerinde bulunabileceklerini de belirtildi.

Şimdilik Android için sunulan ürüne aşağıdaki uygulamadan ulaşabilirsiniz. Uygulamanın iOS sürümü hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte uygulamanın şimdilik sadece Endonezya, İtalya, Meksika, İngiltere ve ABD ülkelerinde kullanılabilir olduğunu belirtelim. Uygulamanın kullanımının önümüzdeki haftalarda ise tüm dünyaya sunulması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler