Cuma, Mart 29, 2024

WhatsApp’a “Kendini İmha Eden Görsel” Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devi Facebook’a ait popüler çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçen yıl kendi kendini imha eden mesaj özelliğini mobil uygulamalarına eklemişti, ancak şimdi, Facebook’un sahibi olduğu şirket, WhatsApp özellik izleyicisi WABetainfo’ya göre anlık sohbet mesajlaşma programına kendi kendini imha eden görüntü özelliği eklemeye çalışıyor.

Kendi kendini yok eden mesaj özelliklerine benzer şekilde çalışan, kendi kendini yok eden görüntüler, önceden tanımlanmış bir süre sonra her iki taraf için de kaybolur. Ayrıca, bu mesajlar WhatsApp’tan dışa aktarılamaz. Aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi, özellik kullanılabilir olduğunda, metin kutusunun hemen yanında bir geçiş göreceksiniz ve geçişe dokunduğunuzda, “Bu medya kaybolacak, siz bu sohbetten ayrılın.”

WhatsApp Disappearing images
WhatsApp'a "Kendini İmha Eden Görsel" Özelliği Geliyor 2

Gizlilik meraklıları bu özelliği takdir edecek olsa da, mükemmel bir özellik, Facebook’un sahip olduğu şirketin özellikte bazı ek değişiklikler yapmasını gerektirecektir. Örneğin, kullanıcılara, alıcıların kendi kendini yok eden görüntülerin ekran görüntülerini almasını engelleme seçeneği sunmalıdır. Ve XDA-Developers’ın da belirttiği gibi, “… yarı pişmiş uygulama özelliği tamamen yararsız hale getirecek.”

Kendi kendini yok eden görüntü özelliği şu anda geliştirme aşamasında olduğundan ötürü ne yazık ki son kullanıcı tarafındaki herkes göremiyor, yani genel kullanıma sunulması için bir süre beklememiz gerekecek. Ayrıca bu özelliğin ilk olarak WhatsApp Android ve iOS uygulamaları için kullanıma sunulması ve ardından şirketin bunu masaüstü istemcilerinin kullanımına da getirmesini bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler