Salı, Nisan 16, 2024

WhatsApp’a Kullanıcıların İlgisini Çekecek Birbirinden Güzel Yeni Özellikler Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’ya ait çevrimiçi mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, kullanıcıların dahil oldukları sohbet gruplarından tüm üyelere bildirim gitmeden sessizce ayrılmalarına olanak sağlayan bir özellik başta olmak üzere bir dizi yeni özelliği platforma getirmek üzere hazırlanıyor.

Şu anda bir WhatsApp grup sohbetinden ayrıldığınızda uygulama tüm grup üyelerinin görebileceği bir bildirim yayınlar fakat şirket bu özelliği ortadan kaldırmak istiyor ve böylelikle kullanıcı için daha güvenli olacağına inanıyor. WhatsApp resmi olarak 256 kişiye kadar tek bir sohbet grubu kurmanıza olanak tanıyor bu da çok sayıda kişinin gruba girip çıkmasına sebep olabilir ve herhangi bir kullanıcının gruptan ayrıldığına dair sohbet akışına bildirim yayınlamak sohbet akışında dikkat dağınıklığına yol açabilir.

WA SILENTLY LEAVE WA GROUP DESKTOP
WhatsApp'a Kullanıcıların İlgisini Çekecek Birbirinden Güzel Yeni Özellikler Geliyor! 2

WABetaInfo tarafından ortaya çıkan bir Beta özellik, kullanıcıların yalnızca grup yöneticilerinin bilgilendireceği şekilde gruptan ayrılan kişi hakkında bilgi sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor. Herhangi bir kullanıcı, dahil olduğu herhangi bir gruptan çıkarken “Gruptan ayrıldığınız yalnızca siz ve grup yöneticilerine bildirilecektir.” yazan bir bildirim kutusu ile karşılaşacak.

Daha zengin durumlar geliyor!

WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan bir başka yenilikte ise şirketin Durum güncellemelerinde zengin bağlantı önizlemeleri yer alıyor. Durum güncellemesinde bir bağlantı paylaştığınızda şu anda yalnızca yalnızca link (URL) görülüyor ve Zengin Bağlantı Önizlemeleri, bağlantı verilen web sitesinin bir önizlemesini görüntüleyerek kullanıcılara linke tıkladıklarında nelerle karşılaşacağına dair bir fikir sunuyor olacak.

Şu anda tüm bu özellikler WhatsApp Beta Grubunda yer alan kullanıcılar tarafından kullanılabilir, şirketin yeni özellikleri ne zaman kullanıma sunacağı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler