Cuma, Mart 29, 2024

Windows 10 21H2 Yayınlandı: Neler Getirdi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft’un Windows işletim sistemi platformu yakın zamanda ikiye ayrılacak, bazı kullanıcılar Windows 11’e geçiş yapacakken ve bazı kullanıcılar ise sorunsuz bir deneyim için Windows 10’u çalıştırmaya devam edecek. Çünkü yeni nesil işletim sistemi Windows 11 çok katı sistem gereksinimlerine sahip ve neredeyse günümüzdeki bazı modern cihazlarla bile uyumsuz olarak gözüküyor.

Microsoft şu anda Sürüm Önizleme kanalında Windows 10 21H2 sürümü üzerinde çalışıyor ve bugün bu güncellemeyi alan bazı kullanıcılar işletim sisteminde yeni bir özellik fark ettiler. Bu göze çarpan özellik ise bilgisayarın Windows 11’i destekleyip desteklemediğini gösteren bir kod bloğu.

Windows 11 compatibility message
Windows 10 21H2 Yayınlandı: Neler Getirdi? 2

Microsoft’un Windows 11 işletim sistemini tanıttığı günlerde piyasaya sürdüğü PC Health Check uygulaması halen daha faaliyette fakat şirket artık Windows 10 21H2 sürümü ile birlikte bu kontrol bloğunu mevcut işletim sisteminin Windows Update merkezine entegre ediyor ve böylelikle cihazınızı güncel tutmak istediğiniz zaman cihazınızın Windows 11’in donanım gereksinimlerini destekleyip desteklemediğini de öğrenebiliyorsunuz.

Windows 11 sistem gereksinimleri neler?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devinin yeni nesil işletim sistemi Windows 11, minimum 4 GB RAM ve 64 GB boş depolama alanı gerektiriyor; UEFI güvenli önyükleme etkin olmak zorunda; grafik kartı, bir WDDM 2.0 sürücüsü ile DirectX 12 veya üstü ile uyumlu olmalı; ve Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0 çipine sahip olmanız gerekiyor ve çoğu durumda 8. nesil Intel işlemci veya nispeten yeni AMD işlemci gerektirir, ancak bazı 7. nesil Intel işlemciler de artık desteklenmektedir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler