Çarşamba, Nisan 24, 2024

Windows 10 KB5001330 Güncelleştirmesi Oyunlarda Kare Hızını Düşürüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternette dönen en son haberlere göre, Salı günü piyasaya sürülen ve birçok güvenlik düzeltmesini içerisinde barındıran ancak aynı zamanda bazı oyuncuları sinir küpüne çeviren Windows 10 KB5001330 güncelleştirmesi oyunlarla ilgili bazı sorunlar yaratıyor. Reddit’teki oyuncular, güncellemenin, yama kaldırıldığında uygun şekilde tersine çevrilen kare hızı düşüşlerine neden olduğunu bildiriyor.

Biri Reddit’te şöyle dedi:

Microsoft, Nisan güncellemesini zorladı, ancak önceki isteğe bağlı güncellemede yaşadığımız sorunların aynısını yaşıyor. Rastgele kekemelik, kararsız fps, vsync bazen bozuk görünüyor, eğer uyumsuzlukta ekran paylaşımı yaparsam, vsync etkinken oyunlarda fps’im çok kararsız hale geliyor.

Kaldırmak her şeyi normale döndürür.

Bir başka reddit kullanıcısı ise konu ile ilgili şunları dile getirdi:

Evet, RTX 3070 ve R5 3600’de bana da oluyor. Doom Eternal’da tutarlı kekemelik. Bu hata, Windows her güncelleme yayınladığında ortaya çıkıyor gibi görünüyor ve genellikle güncellemeyi birden çok kez yeniden yükleyerek, grafik sürücümü birden çok kez yeniden yükleyerek veya antivirüsümü birden çok kez yeniden yükleyerek çözülür. Günümün geri kalanı orada. Cidden, Windows 10’un canı cehenneme.

Düzenleme: Güncellemeyi tamamen kaldırmak zorunda kaldı. Yeniden yüklemeyi her denediğimde, kekemelik geri geldi, bu yüzden bunun sürücü veya işletim sistemi bozulmasından ziyade güncellemeyle ilgili bir sorun olduğunu tahmin ediyorum.

Şu anda en basit çözüm, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Güncelleme Geçmişini Görüntüle yolunu izleyerek ilgili güncellemeyi kaldırmak gibi görünüyor. Bununla birlikte, KB5001330’un bazı sıfır gün güvenlik açıklarını düzelttiğini ve güncellemeyi kaldırmanın bilgisayarınızı riske atabileceğini unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler