Cuma, Nisan 19, 2024

Windows 10 Sürüm 2004 ile Miracast Kullanımdan Kaldırılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji yazılım devi Microsoft, bir yıldır Windows 10 işletim sistemini daha farklı bir düzeye çıkarabilmek için çok fazla çaba sarf ediyor. İlerleyen zamanlarda en büyük değişimlerden biri olarak işletim sisteminin tasarım anlayışı tamamen değişecek. Bunun yanında Microsoft, eski kalan teknolojileri de işletim sisteminden kaldırmaya başlıyor.

Microsoft, Windows 10 2004‘te kullanımdan kaldırılan özelliklerin ve teknolojilerin listesini, yani Mayıs 2020 Güncellemesini güncelledi. Listede yer alan yeni uygulama, kablosuz ekranlara bağlanmak için kullanılan Connect Uygulamasıdır.

Miracast kullanarak kablosuz projeksiyonlara bağlanmaya aracılık eden Connect uygulaması artık varsayılan olarak işletim sisteminde gelmeyecek, ancak isteğe bağlı bir özellik olarak sistemde yerini farklı bir biçimde koruyacak.

Connect uygulamasını kullanmak isteyen kişiler; Ayarlar > Uygulamalar > İsteğe Bağlı Özellikler > Özellik Ekle adımlarını takip ederek “Kablosuz Ekran” isimli uygulamanın kurulumunu gerçekleştirebilirler.

Bunların haricinde kablosuz ekranlara bağlanabilmek isteyen kullanıcılar için farklı ya da alternatif bir arayüz olup olmayacağı henüz belli değil. Ama bir önceki paragrafta bahsettiğimiz gibi böyle bir desteğe ihtiyacınız varsa Ayarlar > Uygulamalar > İsteğe Bağlı Özellikler > Özellik Ekle adımlarını takip ederek “Kablosuz Ekran” isimli uygulamanın kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler