Perşembe, Nisan 25, 2024

Windows 10’a Bluetooth AAC Ses Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devlerinden Microsoft, işletim sistemi Windows 10‘a, Apple’ın AirPods kulaklıkları da dahil olmak üzere birçok Bluetooth kulaklık için büyük bir ses kalitesi desteği ekliyor. Şirket bugün, Windows Insiders sürümü ile başlayarak AAC Bluetooth codec bileşeninin Windows 10’a geleceğini resmi olarak duyurdu. Windows 10 zaten başka bir yüksek kaliteli codec bileşeni olan AptX’i desteklerken, birçok ses cihazı desteklemiyor. Özellikle, Beats dahil Apple kulaklıkları, yüksek kaliteli oynatma seçeneği olarak yalnızca AAC Codec’ini kullanıyor.

Daha iyi haberler var. Bir video görüşmesi için kablosuz kulaklık kullanmayı daha önce denediyseniz, muhtemelen Windows 10’un aynı cihaz için iki ayrı ses kaynağı listelemesine neden olan can sıkıcı bir tuhaflıkla karşılaşmışsınızdır. Biri (Stereo) ve diğeri (Eller Serbest AG) diyecek, ancak yalnızca ikincisi aramalar için çalışıyor. Örneğin:

unified endpoint
Windows 10'a Bluetooth AAC Ses Desteği Geliyor! 2

Bu olay yakında tarihin tozlu sayfalarında kalacak. Windows artık yalnızca tek kaynağı gösterecek ve arka planda herhangi bir geçiş yapmayacak. Bunca zamandır olması gerektiği gibi. Bu aynı zamanda bir arama sırasında kulaklığınızın sesini doğrudan kontrol etmenize de olanak tanır.

Ses kalitesi ile ilgili değişiklikler Windows 10 Insider Build 21370 sürümü ile kullanıma sunuluyor; Bu yılın sonraki büyük Windows güncellemesi ile birlikte tüm kullanıcılara daha geniş bir şekilde sunulması bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler