Cuma, Mart 29, 2024

Windows 10’un Güncellemeleri Denetle Butonu Betaya Sürüklüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10‘un çıkışından seneler geçmesine rağmen hala hatalar ve sorunlar devam ediyor. Yine bir güncellemede sorun çıktı.

Windows 10 her güncellemeyle beraber sorunlarıda getiriyor. Bu sefer ise güncellemeleri denetle kısmında bir sorun yer aldı. Kullanıcıların birçoğu güncellemeleri otomatiğe bırakmış durumda. Yani bir güncelleme olduğunda bilgisayar açılış veya kapanış esnasında sistemi güncelliyor.

Bilgisayarla yakından alakası olan kullanıcılar ise bu güncellemeleri manuel olarak kontrol ediyor. Keza olası bir sorun varsa güncellemeyi daha sonra alabilmek için. Ama bu kullanıcılar bile rahata eremiyor. Çünkü Windows 10 bu seferde güncellemeleri denetle butonunda sorun çıkarıyor.

windows 10

Sorun şu ki eğer siz bu butona tıkladıysanız sisteminiz otomatik olarak C veya D sürümü adında bir betaya güncelleniyor. Bu betalar ise güvenlikle ilgili veya ilgisiz bölümler içeriyor. Yani siz bir standart kullanıcı olmaktan çıkıp beta kullanıcısı oluyorsunuz.

Microsoft bu konuda bu güncellemelerin problemsiz ve onaylanmış olduğunu ayrıca ileri düzey kullanıcılara hitaben hazırlandığını belirtiyor. Ancak bu düpedüz beta. Yani güvenlik tehlikesi içeriyor. 

Durum bu şekilde. Umarız Microsoft bu sorunu kısa süre içerisinde düzeltir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler