Perşembe, Nisan 25, 2024

Winrar Dosyası Nasıl Şifrelenir ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar, bugün size başlıkta da belirttiğim gibi WinRar dosyalarını şifreleme yöntemini göstereceğim. Neredeyse bilgisayarlarımızın demirbaşı haline gelen WinRar programı ile birçok dosya uzantısını açabiliyor, düzenleyebiliyoruz. Peki zaman zaman bizim için çok değerli proje, özel dosyalarımızı sakladığımız klasörleri ne derece koruyabiliyoruz ? Aslında herhangi bir klasörü rarlarken bile sürekli karşılaştığımız şifreleme ekranı bilmediğimiz için dikkatimizi çekmiyor. Bir dosyayı rarlarken şifrelemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Öncelikle WinRar programınız henüz bilgisayarınızda yok ise bu yolları takip edebilmek için WinRar programını indirip bilgisayarınıza kurun. İnternette küçük bir araştırma ile bulunabilir ve kolayca kurulabilir olduğu için bu kısma değinmeyeceğim.
  • Şifrelemek istediğimiz klasöre sağ tıklayıp -> WinRar -> Arşive ekle yolunu seçelim.

sifrele 1

  • Gelen ekranda Parola Seç butonuna tıklayalım.

sifrele 2

  • Parolayı göster kısmı isteğinize bağlı olarak, istediğiniz parolayı girin ardından Tamam butonuna tıklayın.

sifrele 3

  • Dosya adı, uzantısı vs. işlemlerinizi de tamamladıktan sonra Tamam diyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.

sifrele 4

  • Bilgisayarınızın performansına ve dosyanızın boyutuna bağlı olarak WinRar belirlediğiniz klasörü şifreleyerek arşive ekleyecektir.

sifrele 5

Başta da belirttiğim gibi basit bir işlem olmasına karşın birçok kişi bu işlemden habersiz ve değer verdiği dosyaları şifrelemeden alınabilir, okunabilir korkusu ile yaşıyor 🙂 Artık rar klasörünüzün içine girerken şifre istemese de klasör içerisindeki herhangi bir dosyayı okumak istediğinizde şifre ekranı gelecektir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

7 YORUMLAR

    • Bununla ilgili çeşitli yöntemler mevcut, açıkçası kendim böyle bir şeyi denemedim ama internette dolaşan programların çoğunun bilgisayarınıza virüs sokma amacıyla yazılmış program olduğunu söyleyebilirim. Bu yöntemi kıracak bir yöntem var ise yakın zamanda daha güzel yöntemler paylaşabilirim 🙂

  1. Gösterdiğiniz adımları sırası ile yaptım ancak şifreleme malesefki işe yaramıyor bende winrarı açarken şifre sormuyor çözümü nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler