Perşembe, Mart 28, 2024

WordPress nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu konumda WordPress nedir, WordPress ile neler yapabiliriz bunlardan bahsedeceğim. 

WordPress nedir?

WordPress web masterlerın işini kolaylaştırmış ve dünyada en çok kullanılan sistemdir. Wordpress tanım yapacak olursam “İçerik Yönetim sistemi” diyebilirim çünkü çok basit bir şekilde sitenizi kontrol edebiliyorsunuz. Nasıl yani? öncelikle Html biraz aşina olmuş kişiler bilir, Html tabanlı web sitelerinde sadece 1 tane içerik girmek fazlaca zaman ister ve biraz da olsa zordur, fakat WordPress de bunu hemen dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.  Ayrıca WordPress, php ve MySQL  kullanılarak yazılmıştır. 

WordPress ile neler yapabilirim?

Aslında hemen hemen her şeyi yapabiliriz,  örneğin kolaylıkla resim, video, içerik içerisine hızlıca resim eklemek yada video eklemek gibi. WordPress ile ayrıca sitenize tema koyabilir kolaylıkla temanızı düzenleyebilirsiniz. Bu tür adımları Html tabanlı bir sistemde yapmak oldukça güçtür. kolaylıkla web sitenize kategori ekleyebilirsiniz. Normalde web sitenize eklemeniz gereken bir şey var örneğin site map kuracaksınız ve Google search console ile uğraşıp duracaksınız, ama WordPress ile bu iş çok daha kolay peki nasıl? eklentiler sayesinde tabi ki, WordPress’in sunduğu artılarından biridir. Eklentiler hazır sistem gibidir istediğiniz bir şeyi eklentiler sayesinde yazılım bilgisi olmadan  sitenize ekleyebilirsiniz. Daha bir çok kolaylığı da var.

WordPress ücretlimi?

WordPress’in en büyük artısı ise aslında bu yani ücretsiz olmasıdır diyebilirim.  http://www.tr.wordpress.org  merak ediyorsanız ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Türkçe olması da ülkemizde WordPress kullanımını  artırmaktadır.

WordPress Google açısından bir önemi varmı dır?

Aslında Google’ın en sevdiği bir sistemdir WordPress. Siteniz daha hızlı indexlenir ve daha çabuk kullanıcı kitlesine ulaşabilirsiniz.  

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler