Salı, Nisan 16, 2024

World of Warcraft Legion Beta Notları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lejyon Yola Çıktı!

Birazdan aşağıda okuyacağınız bu dokunaklı sözler Legion‘un frangmanında geçiyor. Arkada savaş hiddetlenirken, Stormwind’in kralı Varian Wrynn‘in oğlu Anduin’e yazdığı mektubu anlatıyor. Bir babadan oğluna hitap şeklinde ilerleyen ilk World of Warcraft tanıtım filmi bu değil elbette. En ünlüsü, beyaz eşya dükkanlarının vitrinlerindeki televizyonlarda oynarken bile görmüş olduğumuz, müteveffa 2. Terenas Menethil’in oğlu Arthas’a hitap ettiği Wrath of the Lich King girişi olsa gerek diye düşünüyorum.

Aynı zamanda o Thanagor gibi önemli bir eserin de arkada çalıyor olması bir etki oluşturuyor olabilir. Ancak, Varian karakterini Arthas‘tan çok seven birisi olsam bile ikinci sırayı Legion’un girişi gelmeli diye düşünüyorum. İşin bir de Sylvanas kısmı var elbette. Wildrunner kanı hala damarlarında akışkan mı bilinmez ancak ok ve yayın hakkını en iyi şekilde veriyor.

wow_legion
İşte o mektuptan satırlar;

Oğlum, korkunç bir karanlık yeniden dünyamızın üzerine çöktü. Önceden olduğu gibi yine değer verdiğimiz her şeyi yok etmek istiyor. Dönemeyeceğimi bilerek bununla yüzleşmeye gidiyorum.

Tüm hayatım boyunca kılıçla yaşadım. Krallıkların küle döndüğüne, cesur kahramanların ise boş yere öldüğüne çoğu kez tanıklık ettim. Bu kadar şeyi kaybettikten sonra güvenmek benim için çok zordu. Ama senden sabrı, hoşgörüyü ve güveni öğrendim.

Anduin, şimdi de bende senin gibi, barışın en soylu ülkü olduğuna inanıyorum. Fakat onu yaşatmak için savaşmaya razı olmalısın.

world-of-warcraft-legion-1

30 Ağustos’ta Heyecan Başladı

World of Warcraft‘ın en yeni genişleme paketi olan Legion, 30 Ağustos tarihinde güncelleme olarak yayınlandı. Bu oyuna yıllarca emek vermiş kişiler için çok şeyin değiştiği Legion paketi çifte bayram yaşatacak diyebilirim.

WoW: Legion İle Neler Değişti ?

Açıkçası oyundaki sürprizlerin ve en ince detayların anlatılması taraftarı değilim. Bazı şeylerin yaşanması ve hissedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onun için hikaye ile ilgili ufak kopyalar vererek nelerin değiştiğini anlatmaya karar verdim. Uzunca bir başlangıç görevi silsesi ile giriş yaptığımız yeni Legion hikayesinde önce Stormwind ve Orgrimmar’dan bindiğimiz gemiler ile birlikte Horde ve Alliance olarak Broken Isles‘da çift yönlü olarak operasyona kalkışıyoruz. Buraya kadar her şey sakindi, ancak bundan sonra ortalık hareketleniyor.

Bu başlangıç senaryosunu iki koldan ayrı anda Horde ve Alliane oyuncuları birlikte oynuyorlar. Son savaşa kadar birbirlerini görmedikleri gibi, o savaşta da bir o tarafa bir bu tarafa saldıran bölüm sonu canavarını farklı kıyılarda öldürüyorlar.

wow-legion-harita

Efsanevi Silahlara Merhaba

wow-legion-illactBaşlangıç görevini bitirdikten sonra, Dalaran‘ın yeni konumunda taşınmasına şahitlik edip, kendi sınıf ve niteliklerimize göre (tank, şifa, büyücü, hasar gibi..) efsanevi silahınızı alıyorsunuz. Ayrıca yeni özellikler de kazandığınız gibi, bu silahlar siz seviye atlayıp bazı görevleri tamamladıkça farklı özelliklere bürünüyorlar. Bu özellikleri farklı şekillerde ya edilgen olarak etki eden, ya diğer yeteneklerinizi destekleyen ya da makul bir soğuma süresi ile birlikte kullanarak etkinleştirdiğiniz şeyler olabiliyorlar.

Ayrıca ilerledikçe bu silahlara farklı görünümler ekleyebilmek de mümkün. İsterseniz renklerini de değiştirebiliyorsunuz. Transmogrification gibi bir sistem mevcut ama günün sonunda tamamen bu silahlara özel bir arayüz ile bu işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. “Artifact” silahınızı edinmenizin ardından ise dört farklı noktadan hikayeyi sürdürme seçeneği önünüze geliyor. Azsuna, Val’Sharah, Highmountain veya Stormheim bölgelerinden bir tanesini seçerek başlıyorsunuz. Ayrıca hikaye bizi seviye atladıkça diğer bölgelere de gönderiyor. Suramar ise 110. seviyeye ulaşınca girebildiğimiz, Lady Vashj elfken ve Well of Eternity henüz patlamamışken, elftlerin başkenti olan şehir.

 

 
Garnizon Sistemi

Garnizon sistemi Warlords of Dreanor ile oyuna dahil olan, eski Dreanor‘da gerçekleştirdiğimiz tüm operasyonları bir noktadan yönettiğimiz bir merkezdi. Eski Dreanor’a çıkartma yapan Horde veya Alliance kafilesinin komutanı olarak takipçilerimizi görevlere gönderiyor, kaynak toplayıp üretimle ilgili yeteneklerinizi destekleyici binalar kurabiliyorduk. Şuan için ise konu biraz farklılaşmış durumda.

Şimdi ise kendimize en yakın örgütün başına geçiş yapıyoruz. Oyuncu sınıfları kendi aralarında toparlanarak görevler yapıyor ve sınıf mücadelelerini veriyorlar. En nihayetinde garnizon sistemi biraz daha farklı biçimde yine oyunda ama bu sefer inşaatla, bina dikmek ile uğraşmıyoruz. Seviye atlama konusunda bir değişiklik de yok. Tüm bu dağınıklıkları toparlamak bize düşüyor. “Koskoca ittifakın tüm sorununu  çözebilmek için ayda 13 euro verilir mi ?” sorusunu sormuyor da değiliz hani.

wow-legion-silah

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler