Cuma, Nisan 19, 2024

World of Warcraft Sunucularına Saldıran Oyuncu Hapis Cezasına Çarptırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyunlar bazen sinir bozucu hale gelebiliyor. Buna sizin dışınızdaki oyuncular, ekipmanlarınız, internet bağlantınız ve bazı oyunların anlamsız zorlukları neden olabiliyor. Sinirimizi çıkartırken de vahşi olabiliyoruz. Klavyeler, fareler, monitörler havada uçuşabiliyor. Ancak Romanyalı Calin Mateias bunu çok farklı bir seviyeye taşımış.

 Sinir Bozucu Oyuncular!

Romanyalı Calin Mateias, World of Warcraft oynarken rakibine aşırı derecede sinir olması sonucu 2010 yılında sunuculara DDoS saldırısı düzenlemişti. Binlerce oyuncunun zevkine engel olan Mateias aynı zamanda Blizzard şirketine de maddi açıdan zarar vermiş oldu. Los Angeles’da çıktığı mahkemede 1 yıl hapis cezasına çarptırılan oyuncu, nisan ayında da verdiği maddi zararı karşılamak için Blizzard‘a 29.987 dolar ödemede bulunmuştu.

wow1 1 1

Bu tip inatçılıkların Roleplay tarzı oyunların dayatması olduğunu belirten savunma kanadı suçu oyun şirketine attı. Zanlının bir çeşit gençlik tutkusuna yenik düştüğünü belirten savunma aynı zamanda da olay yaşandıktan bu yana yarım yılını parmaklıklar ardında geçiren Mateias’ın hapis cezasının bu sebepten dolayı düşürülmesini talep etti.

Geçtiğimiz günlerde de oyuncuların oyun zevkini bozan hilecilerin ağır para cezalarına çarptırıldığını görmüştük. Bu tip sanal suçların gerçekten cezalandırıldığını görmek bilgisayar kullanıcılarını da mutlu ediyor. Hiçbir oyuncu başına bu tip şeylerin gelmesini istemez. Dileriz ki bu tip rekabet bozucu olaylar azalarak yok olur ve biz de kusursuz bir şekilde oyunun tadını çıkarabiliriz.

Hepinize keyifli ve sakin anlar dileriz. Değerli fikirlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler