Perşembe, Eylül 26, 2024
Ana Sayfa Blog

BİOS Nasıl Güncellenir? Windows BİOS Güncelleme

BİOS güncelleme nasıl yapılır? sorusunun yanıtını merak eden pek çok kişi bulunmaktadır. Bunun cevabını vermeden önce bu bios güncellemesinin rutin bir şekilde yapılmadığını bilmeniz gerekmekte. Sadece Bios güncellemesinin sorunu çözdüğünü bildiğiniz durumda kullanmanız önerilmektedir.

İşlem esnasında elektriklerin kesilmesi, bilgisayarın donması ya da çökmesi Bios ya da UEFI yazılımı bozabilir. Böylece bilgisayar hiç açılmayabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmanızda fayda var.

BIOS Nasıl Güncellenir?

Windows Bios güncelleme zor gibi dursa da aslında oldukça kolaydır. Bunu sırasıyla takip etmek için şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Öncelikle anakart modeliniz neyse, resmi destek sayfasından Bios bölümünden yeni sürücü dosyalarını indirelim.

  • Ardından WinRAR gibi bir program bir program ile bunları açalım
  • Uygun formatta biçimlendirilmiş olan Bios dosyasını USB sürücüsüne aktaralım
  • Bilgisayarı tekrar başlatalım ve bu esnada sürekli F2, F 10, Del ya da Enter tuşuna basalım
  • Bios ekranına girelim
  • Bios güncelleme 5 dakika alabilir

Bu süre boyunca bilgisayar kapatılmamalıdır.  Ek olarak bazı anakartlar bios güncelleme işlemi için farklı yardımcı programlar da sunabilmekte. Bununla birlikte genellikle benzer adımlar takip edilmektedir.

Bıos Ekranına Girmeden Bios Güncellenir Mi?

Bios güncellemenin pek çok yolu mevcut. Bazı üreticiler Bios güncellemesi için Windows masaüstünde çalıştırılabilen güncelleme araçları sunmaktadır. Günümüzde aktif olarak kullanılan EZ Flash, WinFlash bunlardan bazılarıdır.

Ancak Windows Bios güncelleme işlemlerinin araçlar yerine Bios üzerinden yapılması önerilmektedir. Çünkü Arka planda çalışan yazılımlar başarısız olmasına ve böylece Bios’un bozulmasına neden olabilir. Peki, Bios nasıl güncellenir?

Bios Sürümü Nasıl Öğrenilir?

Bios güncelleme ifadesi ilk olarak kullanıcılarda uyandırsa da aslında oldukça kolaydır. Ancak yapmaya başlamadan önce mevcut olarak cihazın ne durumda olduğunu bilmeniz gerekir. Güncel sürümü öğrenmek bu bakımdan gereklidir.

BİOS sürümünü öğrenmenin bir yolu Bİos ekranına girmektir. Ancak bilgisayarı kapatmak istemiyorsanız farklı şekillerde de öğrenebilirsiniz.  Aşağıdaki adımları takip ederek bunu hemen bios sürümünüzü öğrenebilirsiniz.

  • İlk olarak Başlat’a basalım
  • Arama kutusuna CMD yazalım
  • Komut istemi penceresine wmic bios get smbiosbiosversion yazalım
  • Window + R tuşları ile Çalıştır bölümüne girelim
  • MSinfo32 yazalım
  • Sistem özeti bölmesine giderek Bİos Version/Date alanında sürüm numarasına bakalım

Böylece sistemin güncel olup olmadığını hemen öğrenebilirsiniz. Sizdeki sürüm ile anakartın web sitesindeki sürümü karşılaştırabilirsiniz.

Bios Güncelleme Ne İşe Yarar?

Windows Bios güncelleme öncesinde bazı konuları da bilmek gerekmektedir. Bios Temel olarak Basic Input/Output System anlamını taşımaktadır. Bunu güncellemeden önce performans beklentileriniz bulunuyorsa genellikle güncelleme yapsanız da performansı arttırmayacağı bilinmelidir.

Peki, o zaman Bios güncelleme ne işe yarar? Güncellemeyi gerçekleştirme donanımla alakalı hataları düzeltebilir. Bunun dışında yeni donanımlar için uyumluluk da getirebilir. Ne var ki Anakart üreticileri kullanıcıları söz konusu güncellemeleri yapma konusunda uyarır. Örneğin elektrikler kesilirse ya da sistem çökerse bu durum bilgisayar bozulmasına yol açabilir.

Windows Bios güncelleme öncesinde ayrıca bu işlemin bilgisayar ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlayacağı bilinmelidir. Bu durum sistem kararlılığını etkileyebilir.

Epic Games’de Bu Haftanın Ücretsiz Oyunu Belli Oldu!

0

Duacısı olduğumuz Epic Games, geçtiğimiz saatlerde bu haftaki ücretsiz oyununu yayımladı. Şimdi dilerseniz her zamanki gibi oyunlara ve sistem gereksinimlerine birlikte göz atalım.

Epic Games’in Hediye Ettiği The Spirit and the Mouse Nasıl Bir Oyun?

YouTube video

The Spirit and the Mouse, bağımsız bir yapım olan bu macera oyununda oyuncular, bir fare olan Lila’nın kontrol eder. Oyun Fransız köylerinde geçer ve oyunculara hem keşfetme hem de bulmaca çözme deneyimi sunar. Bir gün Lila, bir elektrik ruhu olan Lumion ile karşılaşır ve bu ruhu köydeki insanlara yardım etmek için kullanmaya başlar. The Spirit and the Mouse, keşif, yardımseverlik ve nazik bir macera arayan oyuncular için ideal, huzurlu bir oyun deneyimi sunabilir.

The Spirit and the Mouse Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

MİNİMUM:

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-8550U, ya da AMD A8-3850
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Intel HD Graphics 620 ya da Radeon R7 250 (2048 VRAM)
  • Depolama: 1 GB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:

  • İşletim Sistemi: Windows 10 / Windows 11
  • İşlemci: Intel Core i7-950, AMD FX-4300
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 660 (2048 VRAM) ya da Radeon HD 7770 (1024 VRAM)
  • Depolama: 1 GB kullanılabilir alan

The Spirit and the Mouse adlı ücretsiz oyunu kütüphanenize eklemek için Epic Games uygulamasını ziyaret edebilir ya da buraya bıraktığımız Epic Games resmi web sayfasına gidebilirsiniz.

Vivo V40e Tanıtıldı, İşte Özellikleri ve Fiyatı

0

Ülkemizde popülerleşmeye başlayan ve iddialı cep telefonlarıyla tanınan Vivo, az önce gerçekleştirilen etkinlikte en yeni telefonunu tanıttı.

Vivo V40e bizce fiyatının çok üzerinde bir tasarıma sahip. Telefonun arka kapağında ikili kamera kurulumunu görüyoruz. Bu kameraların hemen yanında LED flaşlar yer alıyor. Kameraların altındaki elips kısım içerisinde de halka şeklinde bir flaş daha var. Flaşın halka şeklinde olması daha doğal bir ışık görünümüne olanak sağlıyor. Vivo bunu daha önceki bazı telefonlarında da kullanmıştı.

Telefonun ön yüzeyinde ise 4500 nit pik parlaklığa sahip kavisli bir AMOLED ekran var. 6.77 inç boyutundaki bu ekran 120 Hz yenileme hızını ve FHD+ çözünürlüğü de beraberinde getiriyor. Ekranın 4500 nit olması güneşin yanındayken (!) bile telefonun ekranını çok rahat görebilmenizi sağlıyor.

Mediatek Dimensity 7300‘le kutudan çıkan Vivo V40e, orta segment bir yongaya sahip. Dolayısıyla bu telefon günlük işlerde ve oyunlarda zorlanacak gibi durmuyor. Vivo V40e’nin 8 GB RAM‘e sahip olduğunu da belirtelim.

Son olarak Vivo işbu telefonun 4 yıl boyunca güncelleme alacağını söylüyor. Bu güncellemelerin 3’ü yeni Android sürümünü içerirken, geriye kalan 1 yılı da sadece güvenlik güncellemelerini barındıracak.

vivo v40e 1

Vivo V40e Kullanıcısına Neler Sunuyor?

  • Ekran: 6.77 İnç, 1080 × 2392 Piksel, AMOLED, 120 Hz, 4500 Nit
  • Yonga Seti: Mediatek Dimensity 7300
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128 GB / 256 GB
  • Pil:  5500 mAh, 80W
  • Ana Kamera: 50 MP, 2160p 30 FPS, OIS
  • İkinci Kamera: 8 MP, Ultra Geniş Açı
  • Ön Kamera: 60 MP, 1080p 30 FPS
  • Bağlantılar: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.4
  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14 tabanlı Realme UI 5.0
  • Dayanıklılık Sertifikaları: IP64
  • Renk seçenekleri: Yeşil, Bakır

Vivo V40e’nin Fiyatları Nelerdir?

İki farklı versiyon ve dolayısıyla iki farklı fiyata sahip olan Vivo V40e’nin 128 GB depolamaya sahip olan versiyonu yaklaşık 350 dolar, 256 GB depolamaya sahip olan versiyonu ise yaklaşık 370 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

State of Play Etkinliğinde Duyurulan Bütün Oyunlar

0

Dün gece saatlerinde gerçekleştirilen State of Play etkinliğinde pek çok yeni oyun duyuruldu. Geçtiğimiz etkinliklerin aksine daha çok heyecan uyandıran bu etkinlikte duyurulan oyunlara, fragmanlarına ve çıkış tarihlerine gelin birlikte göz atalım.

Ghost of Yōtei 

YouTube video

Sucker Punch, yepyeni bir hikâye ve karakterle Japonya’nın keşfedilmemiş bir bölgesinde geçecek olan Ghost of Yōtei oyununu duyurdu. PS5’e gelecek yıl çıkması bekleniyor.

Horizon Zero Dawn Remastered

YouTube video

Horizon Zero Dawn Remastered, 31 Ekim’de PS5 ve PC için çıkış yapıyor. Oyun Horizon Forbidden West’in görsel standartlarına ulaşacak şekilde yeniden elden geçirildi ve PS5’in donanım gücünden tam anlamıyla faydalanıyor.

LEGO Horizon Adventures

YouTube video

LEGO Horizon Adventures, 14 Kasım’da PS5’e geliyor. Ön sipariş veren oyuncuları ise özel bonuslar bekliyor.

Alan Wake 2: The Lake House

YouTube video

Alan Wake 2 için geliştirilen The Lake House genişlemesi, oyuncuları ürpertici bir hayatta kalma korku deneyimine davet ediyor. Oyun Cauldron Gölü kıyısındaki yeni bir bölgede geçiyor ve karanlık güçlerle gerçekliğin çarpıştığı bir felaketin hikayesini sunuyor.

ArcheAge Chronicles

YouTube video

Popüler online aksiyon RPG serisinin yeni oyunu olan ArcheAge Chronicles, zengin hikâye anlatımı ve dinamik savaş mekanikleriyle 2024’te PS5’e çıkacak.

Dragon Age: The Veilguard

YouTube video

Dragon Age: The Veilguard, 31 Ekim’de PS5 için çıkış yapacak. Oyun oyunculara epik bir macera sunarken, etkinlikte yeni oynanış görüntüleri de paylaşıldı.

Dynasty Warriors: Origins

YouTube video

Eski Çin’in Üç Krallık döneminde geçen Dynasty Warriors: Origins, 17 Ocak 2025’te PS5’e geliyor. Oyuncular isimsiz bir kahramanla bu tarihi dönemde savaşacak.

Fantasian Neo Dimension

YouTube video

Final Fantasy’nin yaratıcısı Hironobu Sakaguchi’nin son eseri olan Fantasian Neo Dimension, 5 Aralık’ta PS5 için çıkış yapacak.

Fear the Spotlight

YouTube video

Fear the Spotlight, 22 Ekim’de PS5 ve PS4’e çıkıyor ve oyuncuları gerilim dolu bir maceraya davet ediyor.

Hell is Us

YouTube video

Hell is Us, oyuncuları ipuçlarını dikkatle izleyip kendi keşiflerini yapmaya zorlayan gizemli bir aksiyon macera oyunu olarak PS5’e geliyor.

Hitman World of Assassination

YouTube video

Hitman World of Assassination, PlayStation VR2 için bu Aralık’ta çıkacak. Oyuncular, 21 farklı lokasyonda tam aksiyon dolu bir deneyim yaşayacak.

Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered

YouTube video

Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered, 25. yıl şerefine PlayStation 4 ve PS5’e 10 Aralık’ta geliyor. Yenilenmiş grafiklerle bu kült oyun yeniden hayat buluyor.

Lunar Remastered Collection

YouTube video

Efsanevi JRPG serisi Lunar, 25 yıl sonra PlayStation’a geri dönüyor. Bu koleksiyon, iyileştirilmiş görsellerle iki klasik oyun olan Lunar: Silver Star Story Complete ve Lunar 2: Eternal Blue Complete’i bir araya getiriyor.

Metro Awakening

YouTube video

PS VR2 için duyurulan Metro Awakening, 7 Kasım’da çıkacak. Khan’ın geçmişini keşfetmeye dayanan bu oyun, Deluxe Edition ön siparişi verenlere erken erişim ve indirim imkânı sunacak.

Monster Hunter Wilds

YouTube video

Monster Hunter Wilds, 28 Şubat 2025’te PS5’e çıkıyor. Fragmanda oyunun baş düşmanı olan “Beyaz Wraith” tanıtıldı.

Palworld

YouTube video

Palworld, bugün itibarıyla PS5 oyuncularıyla buluşuyor. 32 oyuncuya kadar destek sunan bu açık dünya hayatta kalma oyununda, gizemli yaratıklar olan “Pal”ları toplayıp keşfe çıkabilirsiniz.

Stellar Blade

YouTube video

Stellar Blade x NieR: Automata DLC paketi duyuruldu. Ayrıca oyuna yeni bir Fotoğraf Modu eklenecek ve bu özellik tüm oyuncular için kullanılabilir olacak.

The Midnight Walk

YouTube video

The Midnight Walk, karanlık fantezi dünyasında geçen beş farklı hikâye sunan el yapımı bir macera olarak 2025 ilkbaharında PS5 ve PS VR2’ye geliyor.

TMNT: Shredder’s Revenge – Radical Reptiles

YouTube video

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge’in yeni DLC’si Radical Reptiles bugün çıktı. Mona Lisa ve Mondo Gecko yeni oynanabilir karakterler olarak oyuna ekleniyor.

Sonic X Shadow Generations

YouTube video

Sonic X Shadow Generations, Sonic the Hedgehog 3 filmiyle bağlantılı bir DLC olarak 12 Aralık’ta PS5 ve PS4 için piyasaya sürülecek.

Towers of Aghasba

YouTube video

Towers of Aghasba, Kasım ayında Erken Erişim ile PS5’e geliyor. Oyunun şehir inşa etme, ekosistem geliştirme ve keşif odaklı oynanış mekaniklerine dair detaylar etkinlikte paylaşıldı. Etkinliğin tamamına ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

Dead Space Remake PlayStation Plus’a Geliyor!

0

Xbox Game Pass, oyun dünyasına yeni bir soluk getirmiş ve kullanıcılar, düşük bir abonelik ücreti karşılığında yüzlerce oyun arasından seçim yaparak oynama fırsatı yakalamıştı. Bunun üzerine Sony de karşı bir adım atarak PlayStation Plus’ı geliştirdi. Böylece PlayStation kullanıcıları da Xbox Game Pass’e benzer bir abonelik servisine sahip oldular.

Son olarak PS Plus’ın ekim ayı oyunları duyuruldu. PlayStation oyun fiyatlarında yaşanan ciddi artışlar göz önüne alındığında, bu haber PlayStation Plus aboneleri için oldukça sevindirici olarak değerlendirilebilir.

Aşağıdaki listede bulunan oyunlar 1 Ekim itibariyle PlayStation Plus aboneleri için ücretsiz olarak erişilebilir olacak.

psp

PlayStation Plus’a Eklenecek Oyunların Listesi ve Kullanılabileceği Konsollar 

  • Dead Space Remake > PS5

Dead Space Remake, 2008‘de çıkan orijinal oyunun modernleştirilmiş versiyonudur. Oyuncular Isaac Clarke’ı kontrol ederek, uzay gemisi USG Ishimura’da korkunç yaratıklarla savaşır ve geminin karanlık sırrını ortaya çıkarırlar. Gelişmiş grafikler, sesler ve oynanış mekanikleriyle klasik korku deneyimi sunar. Bilimkurgu ve korku severlerin beğenisini kazanacaktır.

  • WWE2K24 > PS4 ve PS5

WWE 2K24, profesyonel güreş dünyasını sanal platforma taşıyan bir spor simülasyon oyunudur. Oyuncular, WWE süperstarlarıyla ringe çıkıp çeşitli maç türlerinde mücadele ederken, kariyer modu, geniş karakter özelleştirmesi ve gerçekçi grafiklerle zengin bir güreş deneyimi sunar. Ayrıca gelişmiş oynanış mekanikleri ve çevrimiçi modlar, oyunculara daha akıcı ve rekabetçi maçlar yapma imkanı sağlar.

  • Doki Doki Literature Club Plus! > PS4 ve PS5

Doki Doki Literature Club psikolojik korku öğeleri içeren bir görsel roman oyunudur. Başlangıçta bir edebiyat kulübünde geçen sıradan bir romantizm hikayesi gibi görünen oyun, zamanla beklenmedik bir şekilde karanlık bir yöne evrilir. Oyuncular edebiyat kulübündeki dört kızla etkileşimde bulunurken, hikaye giderek rahatsız edici ve psikolojik açıdan zorlayıcı bir hale gelir. Genişletilmiş versiyon olan Plus ise, yeni içerikler, yan hikayeler ve geliştirilmiş grafikler içerir.

Oyunların tam listesi bu şekildeydi. Zamlar dur durak bilmediği için bu tip servisler ülkemizdeki oyunculara ilaç gibi geliyor. Eğer Gamepass ya da PS Plus abonesiyseniz bizi takipte kalarak en son güncellemeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ekran Kartı Isınma Problemi Neden Olur?

Ekran kartım neden çok ısınıyor? sorusu ekran kartı çok ısınan her bilgisayar kullanıcının ortak sorunudur. Çünkü ısınan bir ekran kartı beraberinde pek çok problem getirmektedir. Örneğin ısınmanın ardından iyi FPS aldığınız oyunlarda, aniden düşük FPS alabilirsiniz. Oyun oynamak sizin için önemliyse bu durum oldukça büyük bir problemdir.

Ancak ekran kartlarının aşırı ısınmasının yol açabileceği en büyük problem teknik bir hata yaşanmasıdır. Şayet önlem alınmazsa, bir süre sonra aşırı sıcaklıklar ekran kartınızı bozabilir. Böyle bir durumda onarım yapılamaması, yapılsa bile eskisi gibi olmaması muhtemeldir.

Bu nedenle ekran kartım neden çok ısınıyor? Sorusunun yanıtı her bilgisayar kullanıcısı tarafından bilinmesi gereken bir konudur.

Ekran Kartları Neden Çok Isınır?

Ekran kartı ısınmasına verebileceğimiz yanıtlardan ilki ne kadar sık kullandığınızla ilgilidir. Yani gün içerisinde ekran kartını çok yoğun şekilde kullanıyorsanız, bu gibi sorunların yaşanması normaldir.

Ancak sebebi, sadece bununla sınırlı değildir. Bilgisayar bakımının düzenli olarak yapılmaması bir süre sonra tozlanmasına neden olur. Aylar ya da seneler boyunca temizlenmeyen bir kasada ciddi şekilde toz birikebilir. Bunlar ekran kartı ısınması dahil pek çok problemi beraberinde getirebilmektedir.

Ekran kartım neden çok ısınıyor? Sorusuna verilebilecek bir diğer yanıt da Overclock işlemidir. Oyuncuysanız, oyunlardan daha iyi verim almak için bu işlemi yapmış olabilirsiniz. Bu her ne kadar FPS artışı sağlasa da ekran kartına bir yük bindirir. Böylece bir süre sonra normale göre daha fazla ısınmaya başlar. Peki, bu duruma karşı ne yapabilirsiniz?

Ekran Kartı Isınması Çözüm

Ekran kartı ısınması çözümü birden fazla şekilde yapılabilmektedir. Örneğin Overclock yapmışsanız bunu geri almayı düşünebilirsiniz. Böylece ekran kartınızda yaşanan ısınma sorunları da çözülür. Ayrıca aşağıdaki önerilere de göz atmanız, sorunu çözmenizi sağlayacaktır.

Bilgisayarı Temizleme

Ekran kartı ısınması çözüm olarak ilk önce bilgisayarınızı temizleyebilirsiniz. Çünkü toz ve kirler bir süre sadece ekran kartı ısınmasına değil, bilgisayarın yavaşlamasına da neden olabilir. Dolayısıyla periyodik olarak kasanızı açarak dikkatli bir şekilde tozları temizlemelisiniz.

Bu esnada cihazın elektrik ile bağlantısı tamamen kesilmelidir. Ardından da dikkatli bir şekilde tozları temizlemeye başlamalıdır. Ek olarak, kuru bez tercih edilmektedir. Ancak laptopunuz varsa açmak yerine teknik servisine yollamanız daha sağlıklı olacaktır. Böylece daha verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Bunun dışında hava akışı iyi değilse bunu da düzeltebilirsiniz. Kasanız hava almayan bir yerde ise daha açık bir yere getirebilirsiniz. Bu sayede hava akışı daha iyi sağlanabilmektedir. Ayrıca laptop’unuz varsa bir tane soğutucu almanın zamanı gelmiş olabilir.

Ekran Kartı Problemlerinin Kontrol Edilmesi

Bilgisayarınız temizse bile ekran kartım çok ısınıyor gibi sorunlarınız olabilir. Bunun bir nedeni ekran kartının arızalanmış olmasıdır. Bu çeşitli sebeplerden dolayı yaşanabilmektedir. Örneğin yakın zamanda takıp çıkarmışsanız istemeden zarar vermiş olabilirsiniz.

Bu nedenle mümkünse, ekran kartının üzerinde fiziksel bir sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Hatalı bir soğutma sistemi bile kartın aşırı ısınmasına yol açabilmektedir. Ayrıca ekran kartı test uygulamalarından da yararlanmanız önerilmektedir. Bunlar sayesinde cihazın sorunlarını daha iyi şekilde anlayabilirsiniz.

Ek Fanlar Eklemek

Çok fazla oyun oynuyorsanız, bu ekran kartının aşırı şekilde kullanıldığı anlamına gelir. Bu durum, cihaz havadar bir yerde bile olsa ısınma problemlerini  beraberinde getirebilir.

Bilgisayarınıza ekleyeceğiniz yeni bir fan soğutma sistemini bir adım daha geliştirmenize yardımcı olur. Böylece hem ekran kartı hem de diğer donanım parçaları rahatlayabilir.

Kabloları Düzenlemek

Yeni fan almışsanız, bilgisayar havadar yerdeyse yine de ekran kartı çok ısınıyor gibi sorunlarınız olabilir. Bunun bir diğer nedeni bilgisayar içerisindeki kabloların çok karmaşık olmasıdır. Bu özellikle masaüstü bilgisayarı olanlarda geçerlidir.

Çünkü Hard Disk ve diğer donanım parçaları cihaz içerisinde kablo yoğunluğuna yol açabilmektedir. Şayet özenli bir şekilde toplanmamışsa fanların hava akışını engelliyor olabilir. Kabloları hava akışını engellemeyecek şekilde düzenlerseniz, içerisine daha fazla hava girmesine yardım edebilirsiniz.

MSI, Laptop Üretiminin 20. Yılını 27-28 Eylül Tarihlerinde İstanbul Kanyon’da Kutluyor

1986 senesinde bilgisayar bileşenleri üreterek faaliyetlerine başlayan MSI, 2004 senesinde başladığı laptop üretim macerasının 20. Senesini kutluyor.

20 senedir ürünlerini kullanıcı deneyimine odaklayarak geliştiren MSI, geçmişten günümüze ürünlerin gelişimini aktaran etkinlikleri Kore, Polonya, Hindistan, İtalya, Vietnam, Japonya, İspanya, Fransa ve ABD ile birlikte Türkiye’de de düzenliyor. 27-28 Eylül tarihlerinde İSTANBUL KANYON ‘da gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir.

MSI Banner

Ziyaretçiler dünyanın ilk, “tek tuşla overclock” özelliği sunan MSI GX600 laptopu ile birlikte, Gaming, Creator ve Business & Productivity serilerinden güncel ürünleri deneyimlerken çeşitli hediyeler kazanma şansı elde edecekler.

MSI, Laptop Üretimi

Tarih: 27 Eylül Cuma – 28 Eylül Cumartesi

Saat: 27 Eylül Cuma 13:00 – 21:00 | 28 Eylül Cumartesi 10:00 – 21:00

Adres: Kanyon, Büyükdere Cad. No:185 34394 Levent – İstanbul

Epic Games Bu Hafta Yine İki Oyun Hediye Ediyor

0

Epic Games ücretsiz oyun dağıtmaya devam ederken bu hafta da iki adet oyunu ücretsiz olarak kullanıcılarına sunuyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için 26 eylül saat 18:00‘a kadar Epic Games uygulamasını ya da Epic Games web sitesini ziyaret ederek kütüphanenize eklemeniz gerektiğini de belirtelim.

Epic Games’in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarından Toem Nasıl Bir Oyun?

YouTube video

Toem, bağımsız geliştirici Something We Made tarafından geliştirilen sevimli ve huzur verici bir fotoğrafçılık macera oyunudur. Siyah-beyaz el çizimi grafiklerle tasarlanmış bu oyun, oyuncuları keşif yapmaya ve dünya ile etkileşim kurmaya teşvik eder.

Oyun farklı bölgeleri gezip oradaki sakinlerle tanışarak ve çeşitli görevleri yerine getirerek ilerler. Her bir bölge keşfedilecek yeni manzaralar, toplanacak eşyalar ve fotoğraflanacak benzersiz olaylarla doludur. Toem, sakin temposu, huzurlu atmosferi ve yaratıcı bulmacaları ile rahatlatıcı bir oyun deneyimi sunar.

TOEM’in Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

  • Windows, MacOS ya da Linux bir cihaz.

The Last Stand: Aftermath Nasıl Bir Oyun?

YouTube video

The Last Stand: Aftermath Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

MİNİMUM:

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel i5-10400F
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: Radeon RX 570
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel i7-10700K
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1080
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

God of War Ragnarök PC Sistem Gereksinimleri Neler?

0

God of War Ragnarök sistem gereksinimleri resmi olarak açıklandı. Konsolları sallayan oyun sonunda PC dünyasına da giriş yaptı.

Sistem gereksinimlerinin dışında oyun için açıklanan güzel sürprizler de var. Görünen o ki yapım grafik kalitesini konuşturacak. Hadi o zaman sistem gereksinimlere bir bakış atalım.

God of War Ragnarök PC Sistem Gereksinimleri Nasıl?

Liste biraz uzun. Zira Sony, farklı görüntü kaliteleri için farklı konfigler yayınladı. Fakat şunu söyleyebiliriz ki oyundan tam anlamıyla zevk almanız ve yüksek grafiklerde oynamanız için biraz yüksek bir sisteme ihtiyacınız olacak.

God of War Ragnarök sistem gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri – 30 FPS Full HD için

  • Ekran Kartı: AMD RX 5500 XT ya da NVIDIA GTX 1060
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 ya da Intel i5-4670
  • Bellek: 8 GB
  • Depolama Alanı: 190 GB SSD boş alan
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

Önerilen Sistem Gereksinimleri – 60 FPS Full HD için

  • Ekran Kartı: AMD RX 5700 ya da NVIDIA 2060 SUPER
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 ya da Intel i5-8600
  • Bellek: 16 GB
  • Depolama Alanı: 190 GB SSD boş alan
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

Yüksek Ayarlar için Sistem Gereksinimleri – 60 FPS 1440p için

  • Ekran Kartı: AMD RX 6800 ya da NVIDIA RTX 3070
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X ya da Intel i7-7700K
  • Bellek: 16 GB
  • Depolama: 190 GB SSD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

Performans Sistem Gereksinimleri – 60FPS 4K için

  • Ekran Kartı: AMD RX 6900 XT ya da NVIDIA RTX 3080 Ti
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X ya da Intel i7-7700K
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Depolama Alanı: 190 GB SSD boş alan
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

Ultra Sistem Gereksinimleri – 60 FPS 4K – Ultra ayarlar

  • Ekran Kartı: AMD RX 7900 XT ya da NVIDIA RTX 4070 Ti
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X ya da Intel i5-11600K
  • Bellek: 16 GB
  • Depolama Alanı: 190 GB SSD
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

God of War Ragnarok sistem gereksinimleri 7 - PC Hocası

God of War Ragnarök sistem gereksinimleri
God of War Ragnarök sistem gereksinimleri açıklandı

God of War Ragnarök sistem gereksinimleri bu şekilde. Oyunun DLSS 3, AMD FSR 3.1 ve Intel XeSS 1.3 gibi görüntü yükseltme teknolojilerini de destekleyeceğini belirtelim. Tabii ki oyunun optimizasyonunun ne derece başarılı olduğunu bilmiyoruz. Bunu oyun çıktıktan sonra görme şansımız olacak. Sony şimdiye kadar PC’ye sunduğu konsol oyunlarında bir hayli başarılıydı. God of War Ragnarök PC için de aynı şey geçerli olacaktır diye düşünüyorum.

Xbox Game Pass’e Eylül Ayının İkinci Yarısında Eklenecek Oyunlar Açıklandı

0

Eylül ayının ikinci yarısında Xbox Game Pass‘e eklenecek oyunlar duyuruldu ve oyunseverler için oldukça heyecan verici bir liste sunuldu. Bu ayın ortasında abonelik hizmetine dahil olacak yeni oyunlar, farklı türlerdeki yapımlarıyla öne çıkıyor.

Yeni eklenen oyunlarla birlikte geniş oyun kütüphanesi daha da zenginleşiyor. Platforma bazı yapımlar eklenirken, bazıları da kaldırılıyor. Önümüzdeki günlerde Game Pass’e dahil edilecek ve listeden çıkarılacak oyunlar şu şekilde sıralanıyor:

Xbox Game Pass’e Eylül Ayının İkinci Yarısında Eklenecek Oyunlar ve DLC’ler

Xbox Game Pass Eylül

  • Wargroove 2 (Bulut, Konsol ve PC) – 19 Eylül’de eklenecek
  • Frostpunk 2 (PC) – 20 Eylül’de eklenecek
  • Ara: History Untold (PC) – 24 Eylül’de eklenecek
  • Persona 3 Reload: Expansion Pass
  • The First Descendant: Season 1 Invasion Bundle
  • Apex Legends: Bright Idea Weapon Charm
  • Hawked: Plunder Pack 2
  • Fallout 76: Milepost Zero
  • EA Sports FC 25 Early Access Trial – 20 Eylül’de eklenecek
  • Starfield: Shattered Space – 30 Eylül’de eklenecek

Xbox Game Pass’ten 30 Eylül Tarihinde Ayrılacak Oyunlar

  • Gotham Knights (PC, konsol ve bulut için.)
  • Let’s Build a Zoo (PC, konsol ve bulut için.)
  • Loop Hero (PC, konsol ve bulut için.)
  • My Time At Portia (PC, konsol ve bulut için.)
  • PAW Patrol Grand Prix (PC, konsol ve bulut için.)
  • Pheonix Wright: Ace Attorney Trilogy (PC, konsol ve bulut için.)
  • The Walking Dead: The Complete First Season (Sadece PC için.)
  • The Walking Dead: Season Two (Sadece PC için.)
  • Valheim (PC, konsol ve bulut için.)

Son olarak Xbox Game Pass’in avantajlar kısmında çeşitli ödüller de kullanıcılara sunulmuş durumda. Dilerseniz Xbox uygulaması ana sayfasında yer alan Avantajlar sekmesinden bunları da edinebilirsiniz.